Arsenalin päävalmentajan tehtävät joulun alla vastaanottanut Mikel Arteta uskoo, että onnistui keskusteluillaan kääntämään Granit Xhakan ajatukset tämän tulevaisuudesta.

Sveitsiläisen katsottiin lähes varmasti poistuvan seurasta tammikuussa, ja tämän agentti kertoi jo sovituista ehdoista Hertha Berlinin kanssa. Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Xhaka on ja pysyy Arsenalissa.

– Ensimmäinen viestini hänelle oli, että haluan ymmärtää hänen tilannettaan ja tuntemuksiaan. Halusin hänen kuulevan minun ajatukseni hänestä, ja sen, että olen valmist tukemaan häntä. Kerroin myös, että haluan painostaa seuran samalle kannalle. Uskon, että hän voi olla meille todella, todella hyvä pelaaja, ja nauttia siitä itse.

Xhaka joutui luopumaan kapteeninnauhastaan lokakuisen episodin jälkeen. Omat kannattajat buuasivat tälle voimakkasti Crystal Palace -ottelussa, ja keskikenttäpelaaja reagoi tähän. Artetan näkemys on, että tällaisen ilmapiirin kanssa on opittava elämään.

– Tämä on nyt hyvin yleistä, ja joka seurassa on vastaavia tapahtumia. Osa ongelmista johtuu seuroista, osa tulee median ja sosiaalisen median kautta. Näinä aikoina on hyvin vaikeaa onnistua viemään läpi kokonainen vuosi ongelmitta. Tämän on ympäristö, jossa meidän on toimittava.

Tämän nimenomaisen tapauksen osalta valmentaja toki olisi toivonut erilaista asioiden kulkua.

– Ei tietenkään ole toivottavaa, että pelaajat reagoivat näihin, ja yhtälöstä aiheutuu epävakautta. Mitä pidempään pystymme välttämään vastaavia, sitä parempi.

Ex-kapteenin mieli tulevasta on Artetan käsityksen mukaan nyt muuttunut.

– Yritin vakuuttaa hänet, ja tilanne on kääntynyt paljon parempaan. Uskon, että hän muutti mielensä lähdöstä.

Lähde: Sky Sports