Arsenal haki torstaina 1-0-vierasvoiton kreikkalaisesta Olympiakosista Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Olympiacos FC

@olympiacosfc
Η ενδεκάδα της ομάδας μας για το ματς κόντρα στην Άρσεναλ! / The line-up for today's match against @Arsenal ! 🔴⚪️

🏆 #UEL

Arsenal oli ottelun alkuhetkillä hätää kärsimässä. Olympiakos olisi hieman paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla voinut johtaa ottelua jo viiden minutiin jälkeen.

Tykkimiehet vastasi kuitenkin avausjakson parhaasta maalintekopaikasta, joka syntyi 20. minuutilla. Hyökkäys vaikutti jo kuivuvan kasaan, kun Gabriel Martinelli ei ennättänyt rangaistusalueella Alexandre Lacazetten syöttöön. Nuorukainen taituroi kuitenkin jalkansa vapaaksi päätyrajan tuntumassa ja toimitti pallon takaisin lähettäjälle. Lacazette pääsi laukomaan muutamasta metristä, mutta ranskalaishyökkääjän vedossa oli enemmän voimaa kuin tarkkuutta.

Arsenal hallitsi ensimmäisellä puoliajalla palloa hienoisesti enemmän. Kumpikin laukoi maalia kohti kerran.

Lontoolaiset tekivät ensimmäisen vaihtonsa tunnin kohdalla. Paria väläytystä lukuun ottamatta vaisusti pelannut Martinelli luovutti paikkansa Dani Ceballosille.

Karaiskakis Stadionin väki ei päässyt juhlimaan maaleja, mutta kreikkalaiskannattajat nauttivat täysin rinnoin Arsenalin jokaisesta epäonnistuneesta syötöstä ja keskityksestä.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä kotiyleisön nauru lakkasi. Pierre-Emerick Aubameyang tarjoili pallon Bukayo Sakalle, joka löysi nappisyötöllään Lacazetten. Avauspuolikkaalla loistopaikkansa hukannut ranskalaiskärki ei erehtynyt toistamiseen, vaan siirsi pallon varmasti tyhjään verkkoon. 0-1.

2 - Alexandre Lacazette has found the net in each of his last two games in all competitions for Arsenal, after failing to score in each of the nine before that. Back-to-back.

Hetkeä myöhemmin Lacazette oli lähellä iskeä jälleen, mutta Olympiakosin maalivahti José Sá pelasti isännät toiselta takaiskulta.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Emiratesilla.