Arsenal voitti West Hamin lauantain Lontoon derbyssä, Valioliigan 29. ottelukierroksella.

Ottelu päättyi Arsenalin 1-0-voittoon. Vaihdosta sisään tullut Alexandre Lacazette vastasi Tykkimiesten ainoasta maalista. Lacazette on tehnyt nyt kuusi maalia Valioliigassa tultuaan vaihdosta sisään – ainoastaan Olivier Giroud (7) on pystynyt parempaan.

Squawka

@Squawka
Alexandre Lacazette has now scored six Premier League goals as a substitute, only Olivier Giroud (7) has more since Lacazette joined Arsenal.

The super-sub strikes again. 🔴

Arsenal oli joutua tappiolle heti pelin alussa, kun Granit Xhaka syötti pallon huolimattomasti suoraan Jarrod Bowenille. Arsenalin onneksi Hull Citystä hankittu laitahyökkääjä laukoi pallon kuitenkin Bernd Lenon käsien kautta tolppaan.

12 minuutin kohdalla West Hamille avautui entistä parempi tilaisuus siirtyä johtoon, kun Michail Antonio vapautettiin oikealta läpiajoon. Antoniolla oli vain Leno edessään, mutta hän päätti yrittää syöttöä vierelleen Sebastien Hallerille. Syöttö oli kuitenkin surkea, ja tilaisuus valui hukkaan.

Arsenal kävi ensimmäistä kertaa lähellä maalintekoa pelin 22. minuutilla, kun Sokratis puski pallon ylärimaan Pierre-Emerick Aubameyangin keskityksestä. Kreikkalaistopparin olisi pitänyt pystyä puskunsa kanssa parempaan.

Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Antoniolle avautui uusi huippupaikka maalipuiden edessä. Bowen puski pallon kohti maalia kulmapotkusta, mutta yrityksen tielle sattunut Antonio ohjasi sen kokonaan ohi kohteen.

Toisella puoliajalla Arsenal oli jälleen enemmän pallossa. Avausjakson aikana West Ham onnistui suorittamaan vain 61 syöttöä – saman verran mitä David Luiz yritti samassa ajassa.

Squawka

@Squawka
West Ham completed just 61 passes in the first half against Arsenal, exactly the same number as David Luiz attempted alone in the first 45.

Antonio oli kuitenkin avausjakson näkyvin pelaaja, ja toisella puoliajalla tilanne säilyi samana. Englantilaishyökkääjä pääsi puskemaan kohti maalia Hallerin näppärästä nostosta, mutta Leno venyi maalillaan erinomaiseen pelastukseen.

Arsenalin hyökkäyspeli ei tuntunut tuottavan millään tulosta. Vahvassa vireessä ollut Aubameyangkin jäi kamppailussa täysin pimentoon, eikä hän saanut aikaan edes yhtä laukausta kohti maalia.

77 minuutin kohdalla vaihdosta sisään tullut Alexandre Lacazette kuitenkin iski pallon maaliin Mesut Özilin syötöstä. Aubameyangin kaukolaukaus kimposi Özilille rangaistusalueen sisällä, mistä hän siirsi sen vierelleen Lacazettelle. Ranskalaiskärki laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin, ja pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hyväksyttiin linjatuomarin liputuksesta huolimatta.

Pelin viimeisen kympin aikana West Ham aiheutti reilusti ongelmia Arsenalin puolustukselle, mutta joukkueen maalinteosta ei tullut mitään. Arsenalille nollapeli oli jo sen kolmas joukkueen viimeisessä neljässä sarjapelissä, kun se voitti ottelun 1-0-lukemin.

Valioliiga lauantaina 7.3.

Liverpool 2-1 Bournemouth (Lue otteluraportti)
0-1 C. Wilson 9′
1-1 M. Salah 25′
2-1 S. Mané 33′

Kello 17:00
Arsenal 1-0 West Ham
1-0 A. Lacazette 78′

Crystal Palace 1–0 Watford
1-0 Ayew 28′

Sheffield United 1-0 Norwich (Lue otteluraportti)
1-0 Sharp 36′

Southampton 0–1 Newcastle
0-0 M. Djenepo punainen kortti 28′
0-0 M. Ritchie epäonnistunut rangaistuspotku 45′
0-1 A. Saint-Maximin 79′

Wolverhampton 0–0 Brighton

Kello 19:30
Burnley – Tottenham