Football London -sivusto arvuuttelee nimilistalla, joka Arsenalista olisi poistumassa kauden jälkeen. Painotus on puolustuspäässä; lähdössä olisivat Sokratis Papastathopoulos, Shkodran Mustafi, Sead Kolasinac, sekä lainasopimuksella seuraan tammikuussa tullut Cedric Soares. Viimeksi mainitun tilanne on ihmetyttänyt siirrosta saakka.

Portugalin kanssa Euroopan mestaruuden vuonna 2016 voittanut pakki saapui Southamptonista loukkaantuneena, eikä edelleenkään ole pelikuntoinen polvivammansa jäljiltä. Nyt, kun koko loppukauden kohtalo on epävarma, voi käydä niin ettei 28-vuotias pelaa Arsenalissa ainuttakaan ottelua. Soaresin sopimus Southamptonin kanssa päättyy kesällä, ja jatkoa Pohjois-Lontoossa pidetään varsin epätodennäköisenä.

Tilanne muistuttaa Arsène Wengerin aikoinaan tekemän erikoishankinnan, ruotsalaisen Kim Källströmin vastaavaa. Keskikenttäpeluri saapui Gunnersiin Moskovan Spartakista tammikuussa 2014, ja jatkoi matkaansa edelleen saman vuoden kesällä. Källström merkkautti jaksolla nimiinsä kolmessa valioliigaottelussa yhteensä vain 128 peliminuuttia, sillä kärsi selkävammasta jo siirtyessään. Huomattavaa toki on, että ruotsalainen tuli kentälle kauden FA Cup -välierässä Wigania vastaan – seitsemän minuutin ajaksi – ja oli lopulta rankkarikisalla ratkotussa ottelussa yksi pilkulta osuneista. Muut onnistujat tuossa kilpailussa olivat Arsenal-historiaan hieman isomman merkinnän jättäneet Olivier Giroud, Santi Cazorla, ja nykyinen päävalmentaja Mikel Arteta.

Mainittujen puolustuspään nimien lisäksi lähde kertoo, että seurasta olisivat pysyvästi poistumassa nyt lainoilla pelaavat keskikenttäpelaajat Henrikh Mkhitarjan ja Mohamed Elneny.