Arsenalin paluu Valioliiga-jalkapallon pariin on sujunut lontoolaisseuran kannalta karmivalla tavalla. Se on hävinnyt muutaman päivän sisään kaksi ottelua yhteismaalein 1-5 ja menettänyt kolme pelaajaansa sairastuvalle. Heistä yksi on joukkueen ykkösmaalivahti Bernd Leno.

The Athletic kertoo, että Arsenalin valmistautuminen viime keskiviikon vierasotteluun Manchester Cityä vastaan sujui haastavissa merkeissä. Kolmen Arsenalin pelaajan oli jätettävä harjoitukset useana päivänä väliin ja sulkeuduttava karanteeniin, koska yksi heistä oli antanut koronavirustestissä positiivisen tuloksen. Kaksi muuta olivat olleet hänen kanssa siinä määrin tekemisissä, että heidänkin oli eristäydyttävä omiin oloihinsa.

Arsenal sai tietää positiivisesta testituloksesta ottelua edeltävän viikon loppupuolella. Tykkimiehet epäilivät kuitenkin, että testitulos oli virheellinen, koska yhdelläkään Arsenalin pelaajalla ei ollut seuran omissa testeissä ilmennyt tartuntaa, kenelläkään ei ollut oireita, eikä posiitivisen näytteen antaneen pelaajan toiminnassa ollut mitään hälyttävää.

Lontoolaisseura teki kyseiselle pelaajalle lauantaina ja sunnuntaina omat testinsä selvittääkseen, onko pelaajalla virus tai onko hän saanut sen aikaisemmin. Kummankin testin tulos oli negatiivinen.

[readmore from=Arsenal]

Ison-Britannian hallituksen määräysten mukaan henkilö voi lopettaa seitsemän päivän karanteeninsa etuajassa, jos testaamalla voidaan todeta, ettei hän ole saanut tartuntaa. Valioliiga ei kuitenkaan hyväksynyt Arsenalin testejä, koska ne oli tehty seuran sisäisesti seuran omien työntekijöiden valvomana.

Näin ollen eristäytyneiden kolmen Arsenalin pelaajan oli vielä maanantaina osallistuttava erikseen Valioliigan omiin koronavirustesteihin. Seuraavana päivänä kolmikko sai negatiiviset testituloksensa takaisin ja pystyi osallistumaan Arsenalin iltaviideltä alkaneisiin harjoituksiin. Kyseessä oli ensimmäinen kerta neljään päivään, kun he saivat luvan harjoitella.

The Athleticin mukaan kaikki kolme pelaajaa olivat mukana vierasreissulla Manchesterissa. Arsenal hävisi ottelun 0-3. Pelin jälkeen syyttävä sormi on osoittanut lähinnä toppari David Luiziin, joka tuli vaihdosta sisään, mokasi Cityn ensimmäisessä maalissa ratkaisevasti ja aiheutti vielä toisen jakson alussa rangaistuspotkun. Hän sai pilkkuun johtaneesta tilanteesta suoran punaisen kortin ja City siirtyi kahden maalin johtoon.

Arsenalin valmistautumista otteluun hankaloitti myös se, että joukkueella ei ollut paikkaa yöpyä Manchesterissa, joten he lensivät Lontoosta paikalle vain kolme tuntia ennen ottelun aloitusvihellystä.

Asiantuntijat ovat epäilleet, että samana päivänä matkustaminen saattoi vaikuttaa kahteen aikaiseen loukkaantumiseen, joista Arsenal kärsi ottelussa Cityä vastaan. Keskikenttäpelaaja Granit Xhaka jätti kentän jo kahdeksannella minuutilla ja toppari Pablo Mari vain varttia myöhemmin.