Mikel Arteta on luottavainen Arsenalin mahdollisuuksiin houkutella huippuluokan pelaajia seuraan sen pitkittyneestä Mestarien liiga -tauosta huolimatta.

Arsenal on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukon yhdeksännellä sijalla ja jäämässä ensimmäistä kertaa europelipaikkojen ulkopuolelle sitten vuoden 1995. Tykkimiehet eivät myöskään ole pelanneet Mestarien liigassa sitten kauden 2016-17 jälkeen.

Arteta uskoo Arsenalin olevan siitä huolimatta houkutteleva vaihtoehto useille lajin huipuille.

– Meillä on uskomaton historia, uskomaton rakenne kauniissa kaupungissa ja pelityyli joka vetää pelaajia puoleensa, espanjalaisvalmentaja kertoi lehdistötilaisuudessa London Evening Standardin mukaan.

Arsenal toivoo voivansa pitää kiinni kaikista tähtipelaajistaan, kuten Pierre-Emerick Aubameyangista ja Alexandre Lacazettesta. Kuva: Getty Images

– Ja minä kerron sen nyt, koska kun lähestyn siirtomarkkinoita ja juttelen ihmisille tiedän, että monet pelaajat haluavat pelata Arsenalille.

Arsenalin siirtokassaa ei ole vielä määritelty täksi kesäksi, koska Eurooppa-liigaan selviytymisellä olisi varmasti vaikutus seuran siirtotoimintaan.

[readmore from=Arsenal]

Arteta ei usko olevansa pakkomyyntien edessä, mutta rahaa on myös jossain vaiheessa käytettävä Mestarien liiga -paluun saavuttamiseksi.

– En odota sitä (pakkomyyntejä). En kuitenkaan sano, etteikö se olisi mahdollista. En tiedä. Jalkapallossa kaikki on mahdollista, Arteta kierteli.

– Jos et ole Mestarien liigassa ja sanot: ”OK, en käytä rahaa koska minulla ei ole varaa siihen”, mutta muut seurat tekevät investointeja, se kuilu kasvaa entisestään.