Arsenal tiedotti keskiviikona joutuneensa irtisanomaan 55 seuran työntekijää koronaviruksen aiheuttamien talousvaikeuksien takia. The Athletic tietää kertoa, ettei Arsenalin pelaajisto suhtautunut uutiseen kovinkaan myönteisesti.

Taustalla hiertää pääasiassa se, että suurin osa pelaajista suostui 12,5 prosentin palkanalennuksiin huhtikuussa, koska sillä pystyttiin takaamaan muun henkilökunnan työpaikat. Athleticin mukaan osa pelaajista kokee, että heidät on tietyllä tapaa petetty asian suhteen. Jotkut pelaajat ovat myös halukkaita keskustelemaan seurajohdon kanssa työntekijöiden irtisanomisesta.

Samaan aikaan Arsenal ilmoitti, että joukkuetta tullaan vahvistamaan ennen ensi kautta. Pelaajahankintoihin ollaan varattu rahaa. Lisäksi osa pelaajista pelkää, että heitä syytetään irtisanomisista, ja se voi hankaloittaa esimerkiksi jatkosopimusneuvotteluissa. Yksi Arsenalin tärkeimmistä jatkosopimusneuvotteluista on parhaillaan käynnissä kapteeni Pierre-Emerick Aubameyangin kanssa.

Toinen mielenkiintoinen pelaaja Arsenalin kannalta on Willian, joka on näillä näkymin jättämässä Chelsean sopimuksensa umpeuduttua. Arsenal on lehtitietojen mukaan tarjoamassa 31-vuotiaalle Willianille peräti kolmen vuoden sopimusta. Sopimuksen pituus on kerännyt Gunners-kannattajien keskuudessa hämmennystä.

Kannattajat pelkäävät Arsenalin kompastuvan Willianin kanssa samanlaiseen kuoppaan kuin Mesut Özilin kanssa. 31-vuotiaalla Özilillä on 350 000 punnan viikkopalkan tuovaa sopimustaan vielä vuosi jäljellä, ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja jäi jo viime kaudella hyvin vähäiselle vastuulle.

Huomionarvoista irtisanomisissa on se, että ne koskettavat lähes kymmentä prosenttia Arsenalin henkilökunnasta. Arsenalin henkilökuntaan kuuluu 590 työntekijää, joista siis 55 irtisanottiin. Irtisanottujen joukko on kirjava. Pääasiassa irtisanomiset koskevat kaupallista ja hallinnollista puolta, mutta lähtijöitä on myös jalkapallopuolelta.

Athleticin mukaan varsinkin kykyjenetsintä ja pelaajatarkkailu kokevat kolauksen. Kansainvälisen pelaajatarkkailun johtaja Francis Cagigao, Britannian pelaajatarkkailun johtaja Peter Clark sekä kykyjenetsijä Brian McDermott jättävät seuran.

[readmore from=Arsenal]

Peräti 24 vuotta seurassa työskennellyt Cagigao on ollut tuomassa seuraan nykyisistä pelaajista muun muassa Héctor Bellerínin, Gabriel Martinellin sekä Kieran Tierneyn. Tärkeiden pelaajatarkkailijoiden menettäminen siirtoikkunan ollessa käynnissä ei ole missään nimessä ihanteellinen tilanne, vaikkakin siirtosuunnitelmat ovat olleet jo pidempään tiedossa.

Arsenalin kova ratkaisu on kerännyt kritiikkiä. Esimerkiksi Arsenalissa Valioliigan mestaruuden kaudella 1997-98 voittanut Ian Wright purki pettymystään Twitterissä.

– Muista kuka olet, mitä olet ja keitä edustat!!! Wright kirjoitti.

Ian Wright

@IanWright0
Remember who you are, what you are and who you represent!!! 😔😔😔

Arsenal

@Arsenal
An update from your club.