Arsenalilla on parikin ison luokan hankintaa mielessä, mutta lontoolaisten on ensin päästävä eroon isopalkkaisista penkinlämmittäjistään, kertoo The Telegraph.

Tykkimiehet on ollut läpi kauden yhdistettynä Atlético Madridin keskikenttäpelaajaan Thomas Parteyyn, ja nyt kuvioihin on tullut myös Sevillan toppari Diego Carlos.

Brassipuolustaja Carlosin, 27, perässä on lehtitietojen mukaan lähes jokainen Euroopan suurseura. Hänellä on sopimuksessaan 75 miljoonan euron ulosostoklausuuli, johon Arsenalilla ei ole varaa, mutta Sevilla on tiettävästi valmis neuvottelemaan hinnasta. Espanjalaismediassa on ollut puhetta 60 miljoonasta eurosta, joka saattaa sekin osoittautua Arsenalille liian isoksi summaksi.

Lauantaina tullut FA Cupin voitto helpottaa Arsenalin taloustilannetta hieman. Tykkimiehet pääsee saavutuksensa ansiosta ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan, mikä tietää hieman enemmän varoja budjettiin. Eurooppa-liigasta ei tienaa yhtä hyvin kuin Mestarien liigasta, mutta se on parempi kuin ei mitään – myös pelaajien tavoittelua ajatellen.

Arsenalin siirtobudjetti selvinnee kuitenkin vasta, kun seura on päässyt eroon pahimmista palkkasyöpöistään, kuten keskikenttäpelaaja Mesut Özilistä ja toppari Sokrátis Papastathópoulosista. Özil on nähty viimeksi kentällä maaliskuussa, eikä hän ollut viikonloppuna edes Englannissa, kun hänen joukkuekaverinsa juhlivat FA Cupin voittoa, sillä saksalaistähti oli saanut luvan matkustaa Turkkiin. Sokrátis taas on saanut koronatauon jälkeen peliaikaa vain muutaman minuutin verran.

Sokrátis on pelannut Arsenalissa kesästä 2018 lähtien. Kuva: Getty Images

Özilin ja Sokrátisin yhteenlasketut palkkakulut ovat viikossa noin 480 000 euroa, joten heitä ei ole helppo kaupitella muille seuroille. Todennäköisenä lähtijänä pidetään myös keskikenttäpelaaja Mattéo Guendouzia, joka on joutunut käytösongelmiensa takia päävalmentaja Mikel Artetan epäsuosioon.

Lisäksi Tykkimiehet haluaa epätoivoisesti pitää riveissään kapteeninsa, tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangin, jonka nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Gabonilaiskärjen pitäminen Lontoossa taas vaatii erittäin rahakkaan tarjouksen.