Arsenalin manageri Mikel Arteta puhui medialle torstai-illan Rapid Wien -kohtaamisen jälkeen. Espanjalainen joutui myös puolustamaan maalivahti Bernd Lenoa, jonka piikkiin Wienissä kärsitty takaiskumaali laajalti on laitettu.

– Teimme pelistä itsellemme suunniteltua vaikeamman, muutamalla virheellä. Jos jonkun, niin ne virheet ovat minun vikani; minä vaadin tätä pelityyliä.

Mainittu tyyli on se sama, josta Artetan edeltäjä Unai Emery sai kovaa kritiikkiä niin ulkopuolelta, kuin seuran omiltakin kannattajilta. Paineistetuissakin tilanteissa pyritään pelaamaan alakerran kautta.

– Kyllä, se on iso osa peliämme. Meidän on tehtävä niin aina kun se on mahdollista. Kaikki ei aina näytä ulkopuolisen silmin samalta kuin meidän näkökulmastamme. Berndillä on rohkeutta pelata niin, ja olemme myös onnistuneet sen kautta, samoin kuin tekemiemme maalien määrässä. On vain löydettävä balanssi asioiden välille.

– Maalien päästämisen vaara on olemassa tässä pelitavassa. Pelaajamme ymmärtävät kuitenkin jatkuvasti paremmin, millaisia palloja näissä tilanteissa on pelattava, suhteessa meille annettuun paineeseen. On huomioitava myös se, millaisia etäisyyksiä vastustajiin pystytään pitämään. Meidän on työstettävä tätä asiaa, sillä siinä tavassa, jolla haluan meidän pelaavan, se on oleellinen osa pelin rakentelua.