Valioliigakautta 2021-22 ehdittiin pelata kolme ottelukierrosta ennen ensimmäistä maaottelutaukoa.

Sarjakärjestä syyskuun maaottelutauolle lähti Tottenham, joka voitti kaikki kauden kolme ensimmäistä otteluaan 1-0-lukemin. Samanaikaisesti sarjajumbona oli Tottenhamin paikallisvastustaja Arsenal, joka oli hävinnyt kaikki ottelunsa, maalieron ollessa tyly 0-9.

Tuolloin Pohjois-Lontoossa Liljanvalkoisilla oli aihetta riemuun, Tykkimiehillä ei niinkään. Tilanne on kuitenkin kääntynyt päälaelleen alle kuukaudessa.

[readmore from=Arsenal]

Syyskuun maaottelutauon jälkeen Arsenal on voittanut kaikki kolme otteluaan Valioliigassa, samanaikaisesti Tottenham on hävinnyt yhtä monta ottelua perätysten.

Viikonloppuna Arsenal juhli paikallisottelun voittoa, kun Tottenham kaatui Emiratesilla selvin 3-1-lukemin. Voiton myötä Mikel Artetan luotsaama Arsenal nousi sarjataulukossa sijalle kymmenen ja ohitti 11. sijalle valahtaneen Tottenhamin.

Tuskin edes uskollisimmat Arsenal-kannattajat uskalsivat syyskuun alussa unelmoida siitä, että sarjajumbona rypenyt joukkue olisi tässä kohtaa sarjakärjessä viilettäneen verivihollisen edellä sarjataulukossa.

Squawka Live

@Squawka_Live
29th August 2021:

◉ 1st - Spurs
◉ 20th - Arsenal

26th September 2021:

◉ 10th - Arsenal
◉ 11th - Spurs

What a turnaround. 🤪