Pierre-Emerick Aubameyang on aikanaan Arsenalissa tehnyt 68 valioliigamaalia. Välillä niiden tulo tuntui ehtyneen, nyt suunta on taas ylös. Viimeiseen yhdeksään otteluun gabonilainen on onnistunut iskemään seitsemän osumaa. Manageri Mikel Artetalle tämä luonnollisesti kelpaa, mutta tehotilastoja korkemmalle hän arvottaa kapteeninsa muun merkityksen ja tämän hetkisen trendin.

– Tuuletukset onnistumisista, se tapa jolla hän juoksee, keskittyy prässäämään, se tapa jolla hän käsittelee palloa sen saatuaan, linkittäytyminen ja pelin johtaminen. Ne ovat ne asiat, jotka tarttuvat koko joukkueeseen, ei niinkään se että hän seisoo oikeassa paikassa ja laittaa pallon maaliin. Pidän enemmän tästä Aubasta.

Arteta muistuttaa johtamisen eri tavoista.

– Ei kyse ole vain siitä että sanoo muille mitä heidän pitää tehdä. Kyse on oikeiden asioitten välittämisestä, muiden suoritustason muuttamisesta muutenkin kuin sanoilla.

Valmentajan mukaan kyse Aubameyangin suunnan paranemisessa on yksinkertaisesti asioiden ”klikkaamisesta paikoilleen”.

– Hänen oli otettava askel ylöspäin. Se mikä häneltä oli hyvää, jopa erittäin hyvää tälle seuralle pari vuotta sitten, ei riitä enää. Sanoisin samaa (Alexandre) Laca(zette)sta; myös hän välittää nyt asioita muulle joukkueelle kaikella toiminnallaan. Nämä kaksi johtavat esimerkillään, eivät vain peleissä vaan myös harjoituskentällä.

Lacazetten tulevaisuus puhuttaa tasaisesti; on hyvinkin mahdollista että matka jatkuu Arsenalista toisaalle viimeistään ensi kesänä.

– On mahtavaa, miten ihmiset voivat muuttaa itseään. He tekevät sen nyt tämän seuran eduksi, mutta myös todella varmasti oman itsensä eduksi, Arteta lisää seuran sivustolla.