Arsène Wenger: Valioliigaseurat mokasivat pahasti – ”Erittäin, erittäin huono päätös”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Arsenalin manageri Arsène Wenger kritisoi valioliigaseurojen päätöstä siitä, ettei videotuomarointia (VAR) oteta käyttöön ensi kaudella liigapeleissä. Asiasta kertoo BBC verkkosivuillaan.

– Olemme muuta maailmaa jäljessä. Valioliiga on jälleen tehnyt päätöksen videotuomarointia vastaan, ja uskon sen olevan erittäin, erittäin huono päätös, 68-vuotias ranskalainen tiivisti.

– Jokainen iso peli tällä kaudella on ratkennut virheisiin, ja se olisi voitu välttää videotuomaroinnin avulla.

Wenger nosti esiin muun muassa Leroy Sanén maalin Manchester Cityn ja Liverpoolin välisessä Mestarien liigan puolivälieräottelussa. Videotuomarointi ei ollut käytössä, ja osuma hylättiin virheellisesti paitsiona.

– Valioliigan ovat luoneet edistysmieliset ihmiset, jotka halusivat olla muuta Eurooppaa edellä. Se toimi. Nuori sukupolvi on tottunut (videotuomarointiin), ja maailmanlaajuisesti he saattavat siirtyä muualle, koska he näkevät, että muissa maissa sitä käytetään.

Seurat päättivät viime viikolla, että videotuomarointikokeilu jatkuu ensi kaudellakin FA Cupin ja Liigacupin kamppailuissa. Videotuomarointia on käytetty jo tällä kaudella Saksan ja Italian pääsarjoissa.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden