Bayern Münchenin Serge Gnabry on hurjassa iskussa. Saksalainen teki tiistaina kaksi maalia, kun Bayern kukisti Chelsean Mestarien liigassa 3-0.

Eilisten osumien myötä Gnabry, 24, on tehnyt viisi maalia kolmessa vime pelissä.

Hän on osunut Lontoossa jo kuudesti kuluvan futiskauden aikana. Gnabry teki vieraspelissä Tottenhamia vastaan peräti neljä maalia lokakuussa, kun Bayern oli huipputyly isäntä kaatamalla pohjoislontoolaiset peräti 7-2.

Viime kausina Gnabry on noussut yhä enemmän jalkapallomaailman tietoisuuteen Saksassa Bayernin avainpelaajana. Näin ei ollut vieä Arsenalissa, josta hänet myytiin Werder Bremeniin vuonna 2016. Bremenissä hän pelasi yhden kauden, kuten myös Hoffenheimissa ja siirtyi sen jälkeen Bayerniin kaudeksi 2018-19.

Arsenalin tuolloinen päävalmentaja Arséne Wenger kertoi tietäneensä Gnabryn kyvyt, mutta epäilleensä pelaajan asennetta. Wengerin puheiden perusteella Gnabry on mennyt usein sieltä, mistä aita on matalin eli helpoimman kautta.

– Tällä kaverilla ei ole oikeita rajoitteita. Kyse on enemmänkin siitä, kuinka paljon hän haluaa kärsiä, Wenger sanoi beIN Sportsille.

– Hänellä on nopeutta, voimaa, teknistä taitoa ja hän on hyvin älykäs, mutta joskus hän etsii helppoa tietä. Se oli hänen ongelmansa.

Gnabrylla on kasassa tältä kaudelta kaikissa kilpailuissa 15 maalia ja 10 syöttöä. Nyt ne ajat, jolloin hän ei mahtunut pelaamaan Wengerin Arsenalissa, tuntuvat olevan kaukana.

Wengerin mukaan Gnabry oltaisiin haluttu pitää Arsenalissa. He olivat keskustelleet sopimuksesta, kunnes pelaajan mieli muuttui äkillisesti.

– Yhtäkkiä hän halusi siirtyä Werder Bremeniin mutta ostaja ei ollutkaan Werder Bremen vaan Bayern München, Wenger sanoi.

– Kuusi kuukautta myöhemmin, tai alle vuodessa, hän siirtyi Bremenistä Bayerniin mutta oli tehnyt sopimuksen jo aiemmin. Hän oli sopimuksensa loppuvaiheilla ja ajattelimme hänen jäävän.

Gnabry, joka debytoi Arsenalissa vuonna 2012, pelasi Tykkimiesten riveissä lopulta vain 17 pelissä kaikissa kilpailuissa.