Arsène Wenger kirjoitti kerran kirjeen Englannin jalkapalloliitolle, jossa hän esitti idean sivurajaheittojen poistamisesta ja nurmikon lyhentämisestä Arsenalin kompuroitua jatkuvasti vieraissa Stoke Cityä vastaan, Tony Pulis on paljastanut.

Pulis onnistui tekemään Britannia Stadiumista painajaismaisen pelikentän Arsenalille. The Potters voitti walesilaisvalmentajan alaisuudessa viisi kahdeksasta kotipelistään Wengerin joukkuetta vastaan vuosien 2008 ja 2014 välillä.

Jatkuvien tappioiden myötä katkeroitunut ranskalaisvalmentaja leimasi Stoken lehdistön edessä ”rugbyjoukkueeksi”. Wenger ei selkeästi pitänyt siitä, miten Stoke teki maalinsa esimerkiksi Rory Delapin pitkistä sivurajaheitoista, mutta nämä valitukset olivat kaikki vain musiikkia Pulisin korville.

– Haluan aina jonkinlaisen kulman saadakseni pelaajani motivoituneeksi, sytyttääkseni sen palavan liekin heidän sisällään, ja jotain myös kannattajien ruokkimiseksi, Pulis kertoi That Peter Crouch podcastin vieraana.

Tony Pulis vietti seitsemän vuotta Stoke Cityn peräsimessä. Kuva: Getty Images

– Hän (Wenger) vältteli aina kysymyksiä siitä, miten joukkue joka on lahjattomampi kuin Arsenal, käyttää vähemmän rahaa kuin Arsenal, joka ei omaa samanlaisia mahdollisuuksia ja kykyjä kuin Arsenal, voi kerta toisensa jälkeen päihittää Arsenalin.

[readmore from=Arsenal]

– [Entinen Arsenal-kapteeni] Patrick Vieira kertoi minulle valmennuskonferenssissa: ”Me vihasimme matkustaa Stokeen. Te olitte ainut seura josta Wenger oikeasti puhui ja jonka parissa hän työskenteli ennen peliä. Me emme vain onnistuneet voittamaan teitä”.

– Yhtenä vuonna Wenger tuli valittamaan nurmen olevan liian pitkä. Hän kirjoitti kirjeen FA:lle.

– Tuomarin ja avustavien piti tulla mittamaan nurmikon pituus. Tiedän, että hän puhui sivurajaheittojen kieltämisestä ja sanoi, ettei niitä pitäisi sallia. Se oli kaikki vain musiikkia korvilleni, Pulis naurahti.