29-vuotias kärkimies Ashley Barnes on ollut yksi Valioliigan kauden suurimpia yllättäjiä. Barnes on tehnyt kuluvan kauden aikana kaikkiaan yhdeksän maalia. Viimeisten kuuden kierroksen saldo on viisi maalia ja yksi maalisyöttö, ja väkevä alkuvuosi poikikin Burnleyn maalitykille ehdokkuuden helmikuun kuukauden pelaajaksi.

Englannissa syntynyt ja kasvanut Barnes pelaa uransa neljättä kautta pääsarjatasolla, eikä ole varsinaisesti koskaan ollut lähellä kutsua Englannin maajoukkueeseen. Itävallan maajoukkue sen sijaan on ollut hyökkääjästä hyvin kiinnostunut, ja onpa Barnes pelannutkin vuonna 2008 yhden ottelun Itävallan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

A-maajoukkuepyrkimyksistä ei kuitenkaan Itävallan palloliiton ja Barnesin itsensä pettymykseksi tule mitään. Itävallan sisäministeriö ei nimittäin myöntänyt Barnesille maan kansalaisuutta. Jalkapallopiireissä Barnesilla tulkittiin olevan kansalaisuuteen oikeus, sillä hänen isoäitinsä on kotoisin Itävallasta. Jalkapalloliitto oli tehnyt työtä kansalaisuushakemuksen eteen viime huhtikuusta lähtien.

– Olen erittäin pettynyt päätökseen. Itävallan jalkapalloliitto kävi virkamiesten kanssa keskustelua kuukausien ajan, ja saimme yksinomaan positiivisia signaaleja, maan palloliiton puheenjohtaja Leo Windtner kommentoi.

– Jos asia ei olisi ollut niin, emme olisi tehneet näin paljon töitä. Tämä on poliittinen päätös. Näin meidän pitää asiaa tulkita, sillä tämänkaltaisissa kansalaisuuspäätöksissä on aina tulkinnanvaraa.

– Olen erityisen pahoillani pelaajan puolesta, sillä hän odotti maajoukkuekutsua jo suurella innolla, Windtner jatkoi.

[readmore from=Ashley Barnes]

Itävallan palloliitto ilmoitti Barnesille päätöksestä henkilökohtaisesti.

– Ashley Barnes on näyttänyt inhimillistä suuruutta ja kiittänyt meitä suurista pyrkimyksistämme raskaasta ja ymmärrettävästä henkilökohtaisesta pettymyksestään huolimatta. ÖFB toivottaa hänelle pelkkää hyvää urallaan, Windtner lisää.

Lähde: Transfermarkt