Englannin ex-maajoukkuemies Jermaine Jenas puolustaa BBC:n verkkosivuilla konkaripuolustaja Ashley Colea, joka siirtyi hiljattain Derby Countyn riveihin.

Asiantuntijana tätä nykyä toimiva Jenas uskoo, että Arsenalin ja Chelsean paidasta tuttu Cole pystyy auttamaan joukkuettaan vielä 38 vuoden iässä.

– Mutta sanon surullisena, etten osaa sanoa, saako hän vihdoin ansaitsemansa vastaanoton yleisöltä ainutlaatuisen seurajoukkue- ja maajoukkueuran ehtoopuolella, hän pohtii.

Jenas muistuttaa, että pitkän uran Englannin maajoukkueessa tehnyt Cole on ollut paljon brittilehdistön hampaissa. Otsikoissa hänet on leimattu muun muassa ahneeksi, pettäjäksi tai käärmeeksi.

– Hän oli yksi maan tunnetuimmista ihmisistä ollessaan suhteessa Cherylin kanssa, eikä hänen saamallaan kohtelulla tuntunut olevan mitään rajoja – hänet esitettiin vihattuna hahmona.

Miehen peliotteissa se ei kuitenkaan ole näkynyt. Jenasin mukaan Cole on suoriutunut aina hyvin ollessaan kentällä.

– Se kertoo, kuinka vahva hän on henkisesti, mutta siitä ei ole epäilystäkään, että hänet on ymmärretty massiivisella tavalla väärin, koska lehdistössä annettu kuva ei vastaa lainkaan minun tuntemaani henkilöä.