Huuhkajissa 34 A-maaottelua pelannut, ja joukkuetta kipparoinut Janne ”Jose” Lindberg vaikuttaa nykyään VPS:n organisaatiossa junioreiden urheilujohtajana. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Lindberg on ollut Aston Villan miehiä lähes koko ikänsä. Hän muistaa yhä, kuinka Villa vei kymmenvuotiaan pikkupojan sydämen vuonna 1976.

– Olen klassinen Aulis Virtasen opetuslapsi. Ensin katsottiin kello viiden peli telkkarista ja sitten heti ulos potkimaan ja käymään matsi uudestaan läpi kaverien kanssa. Aston Villalla oli – ja on – kaikkein siisteimmät pelipaidat mielestäni. Muuta ei tarvittu, Lindberg muistelee hymy kasvoillaan Valioliiga.comille.

– Vähän vanhempana side vain vahvistui ennen kaikkea Eurooppa cupin voiton jälkeen 1982. Peter Withen maali ja Nigel Spinkin torjunnat ovat ikuisesti mielessä. Ja vastassa ei ollut finaalissa mikään turha porukka, Lindberg muistelee Bayern Münchenistä otettua voittoa.

Vaikka Villan viimeiset vuosikymmenet eivät ole mainittavaa menestystä tuoneet, seuran legendaarinen imago ei ole Lindbergin mielestä haalentunut.

– Villa on edelleen erittäin suuri seura, jolla on kannattajia ympäri maailman. Olen erittäin iloinen siitä, että suuri osa pelaajista on pysynyt uskollisena seuralle, vaikka houkutuksia on varmasti ollut Valioliigan puolelta. Gabi Agbonlahorin nimi täytyy nostaa ehdottomasti esiin. Vaikka vähän kahnauksia managerien ja seurajohdon kanssa onkin ollut, niin ”Gabi” on ilmoittanut, että Villa on hänen ainoa seuransa. Tämä jos mikä, on arvostettavaa toimintaa nykypäivinä, Lindberg kiittelee.

Suomalaisen jalkapallon arvostetuimman palkinnon, Captain’s Ballin, voittanut Lindberg odottaa lauantailta tiukkaa ottelua.

– Molemmat voittivat sarjassa omat kotiottelunsa. Nyt ollaan Wembleylla, ja mielestäni asetelmat ovat todella ympäripyöreät. Kummallakin on vahvuutensa, mutta uskon, että Villa hakee voiton.

– Fulham saattaa tietyillä osa-alueilla olla ennakkoon vahvempi, mutta Villan ”keskiruoto” on mielestäni sellainen, jonka moni valioliigaseura ottaisi itselleen. (John) Terry ja (Jack) Grealish luovat vahvan perustan jolle rakentaa, ”Jose” kertoo.

Lindberg aikoo seurata silmä kovana lauantain ottelua.

– Meitä Villa-faneja ei Suomessa kovin montaa ole. Kotikaupungistani Kouvolasta tiedän yhden kaverin, muuten olen saanut olla suhteellisen rauhassa, hän nauraa.

– Täytyy toivoa, että lauantai-iltana päästään hoilaamaan omaa kansallislauluamme, You never drink alonea! Minä ainakin olen valmis ottamaan osaa laulamiseen ja janon sammuttamiseen pikkutunneille saakka, mikäli voitto tulee, Janne Lindberg naulaa.

Katso, kumpi joukkue pelaa Valioliigassa ensi kaudella Viasatin jalkapallokanavilta tai Viaplaysta lauantaina 26.5. kello 19.00 alkaen.