Aston Villa etenee ensimmäisenä joukkueena Valioliigan nousukarsintojen finaaliin.

Tiistai-illan toisessa välieräottelussa edettiin aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, kun West Brom voitti ottelun 1-0-lukemin. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Aston Villan 2-1-voittoon.

Wembley Stadiumilla pelattavassa loppuottelussa Aston Villa kohtaa joko Derby Countyn tai Leeds Unitedin. Leeds voitti heidän ensimmäisen osaottelun 1-0 vieraissa.

West Bromwich Albion

@WBA
📋 The teams are in!

Jacob Murphy comes into our XI to replace the suspended Dwight Gayle.

COME ON YOU BAGGIES 🔵⚪️

#EFLPlayOffs | #WBA

Aston Villa

@AVFCOfficial
The team.

Two changes. @ConorHourihane and @AndreGreen_ start at The Hawthorns.

#AVFC

Ottelu sai hyvin vauhdikkaan alun. West Bromwich tiesi että se tarvitsee vähintään kaksi maalia jatkopaikkaan, tai vähintään yhden jatkoajalle tai rangaistuspotkukilpailuun.

Aston Villa ei puolestaan lähtenyt peruuttelemaan, vaan pääsi ajoittain lupaavillekin maalintekopaikoille.

Noin puolen tunnin taistelun jälkeen WBA kuitenkin avasi maalihanat kotiyleisönsä edessä.

Mason Holgaten pitkä sivurajaheitto tavoitti Craig Dawsonin, joka nousi boksissa korkeimmalle ja suuntasi puskunsa tolpan kautta maaliin. Ottelupari oli tasan 2-2.

Aston Villan Jack Grealish ja Anwar El Ghazi kävivät jakson lopulla lähellä maalia, mutta tauolle edettiin West Bromin 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa Villa-maalivahti Jed Steer oli lähellä kallisarvoista lapsusta. Steer avasi maalipotkunsa huolimattomasti suoraan Jacob Murphyn jalkoihin, jonka laukaus rangaistusalueen reunalta oli suuntautua maalin alakulmaan. Tyrone Mings ehti kuitenkin juuri ja juuri yrityksen tielle.

West Brom jatkoi painostusta, käyden useaan otteeseen lähellä 2-0-maalia.

Ottelun lähestyessä sen viimeistä varttia, Aston Villa sai aikaan paremman vaiheen. West Brom -kapteeni Chris Brunt lähetettiin suihkuun toisen keltaisen myötä, mikä pakotti kotijoukkueen puolustusvoittoisempaan ryhmitelmään.

Vaihdosta sisään tulleella Albert Adomahilla oli vielä erinomainen maalipaikka varsinaisen peliajan lopulla, mutta Sam Johnstonen huipputorjunta pelasti West Bromwichin.

Ottelu eteni jatkoajalle, missä Aston Villa vastasi ottelun hallinnasta. Vajaamiehinen WBA vetäytyi aina oman rangaistualueensa reunalle asti, keskittyen vain Villan nollaamiseen.

Useista maalipaikoista huolimatta Villa ei onnistunut avaamaan maalitiliään The Hawthornsilla. Kamppailu oli jatkoajankin jälkeen 2-2-tilanteessa. Finaalipaikka tuli täten ratkaista rangaistuspotkukilpailulla.

Aston Villan maalivahti Steer torjui West Bromin kaksi ensimmäistä pilkkua. Adomahilla oli jo tilaisuus ratkaista ottelupari, mutta hän laukoi pallon yli maalin. Pitkän jännitysnäytöksen jälkeen Tammy Abrahamin osuma kuitenkin vei Villan voittoon ja nousukarsintojen finaaliin.