Vahvaa kautta pelaava Aymeric Laporte on ainoa Manchester Cityn kenttäpelaaja, joka on saanut tänä syksynä tililleen täydet minuutit sekä Valioliigassa että Mestarien liigassa.

Goal-sivuston mukaan moni on ihmetellyt sitä, miksi 24-vuotiaalle topparille ei ole ollut käyttöä Ranskan maajoukkueessa – edes Samuel Umtitin loukkaantumisen jälkeen.

Suurimman osan elämästään Espanjassa viettänyt Laporte voisi edustaa myös Espanjaa, mutta hän ilmoitti ennen Mestarien liigan lohkovaiheen alkamista, että hän haluaa pelata Ranskan paidassa. Jotkut kuitenkin ovat kyseenalaistaneet Laporten sitoutuneisuuden.

– Se, pääsenkö vai en, ei riipu minusta vaan valmentajasta, tiistain Lyon-ottelussa maalinteossa onnistunut pelaaja tiivisti.

Mediatietojen mukaan päävalmentaja Didier Deschamps ei kuitenkaan halua pilata joukkueen harmoniaa. Esimerkiksi ranskalaislehti L’Équipe kirjoitti aiemmin tässä kuussa, että Laporte on syrjään vetäytyvä persoona, joka ei aina tule erityisen hyvin toimeen joukkuekavereidensa kanssa.

– Hän on yksinäinen susi. Kun hän kommunikoi, se saattaa vaikuttaa hankalalta, koska hänellä on mahtava käsitys omasta arvostaan ja hän näyttää sen, Laportea Ranskan nuorisomaajoukkueissa valmentanut Pierre Mankowski kommentoi.

– Loppujen lopuksi hän on hyvä ammattilainen, jolla on vaikeuksia integroitua ryhmään.

Cityn pukuhuonetta lähellä olevien lähteiden mukaan Laporte voi vaikuttaa etäiseltä ja ajoittain jopa ylimieliseltä, mutta hän on siitä huolimatta ystävystynyt seurakavereidensa kanssa.

Tiedot kuitenkin kertovat, ettei Laporte usko pääsevänsä pelaamaan maajoukkueessa ainakaan vähään aikaan. Lähipiirin mukaan mies uskoo sivuuttamisen johtuvan siitä, ettei hänelle ole muodostunut minkäänlaista suhdetta Deschampsin kanssa.