Gerhard Struber on Englannin Mestaruussarjassa sarjajumbona tuskailevan Barnsleyn uusi päävalmentaja.

Struber on solminut brittiseuran kanssa 2,5 vuoden pituisen sopimuksen. Hän siirtyy seuraan Itävallan Bundesliigassa pelaavasta Wolfsbergerista.

42-vuotias itävaltalainen Struber aloitti työnsä Wolsbergerin päävalmentajana vastikään heinäkuussa. Struberilla oli kesään 2020 asti ulottuva sopimus seuran kanssa ja optio jatkosta, joten mitä todennäköisimmin itävaltalaisseura sai tuntuvan korvauksen päävalmentajansa lähdöstä isompiin ympyröihin.

Struber iloitsi Barnsleyn verkkosivuilla sopimuksestaan.

– Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että kaikki on järjestynyt ja haluaisinkin kiittää johtoporrasta saadessani tämän mahdollisuuden, Struber kiitteli.

Barnsley antoi lokakuun alkupuolella potkut entiselle päävalmentajalle Daniel Stendelille. Saksalaisvalmentaja Stendelin sopimus olisi päättynyt ensi kesänä, mutta seurajohto päätti reagoida tilanteeseen räväkästi joukkueen pelattua kymmenen voitonta ottelua putkeen.

Joukkueen väliaikaisena managerina toimi seuran alle 18-vuotiaiden joukkueen valmentaja Adam Murray.

Barnsleya edustaa myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni, toppari Aapo Halme, joka siirtyi seuraan täksi kaudeksi Leedsistä.

Barnsley on viimeisenä 24 joukkueen Mestaruussarjassa kerättyään 16 pelistä vaivaiset yhdeksän pistettä. Sen ero putoamisviivan yläpuolelle on viisi pistettä.