Edelleen tiukasti Mestarien liiga -paikassa kiinnioleva Leicester valmistautuu jälleen siihen, että se menettää ensi kesänä joukkueestaan profiilipelaajan. Näin on käynyt sensaatiomestaruuden jälkeen jo usein, ja seuraavaksi lähtökuopissa lienee maajoukkuepuolustaja Ben Chilwell, 23.

Chilwellistä on noussut viime vuosina Leicesterin ehdoton luottomies, ja hän on saanut runsaasti minuutteja myös Englannin maajoukkueessa vasempana laitapuolustajana. Chilwell on syöttänyt tällä kaudella Valioliigassa viisi maalia.

Chilwellistä ovat kiinnostuneet ainakin Chelsea, Tottenham ja Manchester City. The Timesin mukaan Leicester on valmis myymään Chilwellin vuoteen 2024 ulottuvasta sopimuksesta huolimatta – jos vain tarjous on tarpeeksi korkea. Samoin se teki viime kesänä, kun Harry Maguire myytiin 87 miljoonalla eurolla Manchester Unitediin.

11 A-maaottelua pelannut Ben Chilwell oli Englannin avauskokoonpanossa viidessä EM-karsintaottelussa kahdeksasta mahdollisesta. Marraskuun Montenegro-pelissä hän kirjautti tilastoihinsa komeat kolme maalisyöttöä. Transfermarkt arvioi Chilwellin markkina-arvoksi 50 miljoonaa euroa.

Vaikka Chilwellin kakkosmies, kokenut itävaltalainen Christian Fuchs, 33, jatkaisikin sopimustaan myös ensi kaudelle, on hänelle jatkossakin tarjolla vain varamiehen rooli. Siksi Leicester tarvitsisi Chilwellille korvaajan.

Timesin mukaan Leicester on iskenyt silmäänsä Burnleyn 26-vuotiaaseen Charlie Tayloriin. Kettujen valmentaja Brendan Rodgers oli tiettävästi Taylorin kintereillä jo valmentaessaan Celticiä vuosina 2016-2019. Taylor kuitenkin siirtyi Leedsistä Burnleeyn kesällä 2017 ja pelaa nyt kolmatta valioliigakauttaan.