Matthew Lowtonin hirmulaukaus nousi huippuhetkeksi, kun Burnley jyräsi Crystal Palacen vieraskentällä. Sean Dychen miehistö marssi Selhurst Parkilla vakuuttavaan 3-0-voittoon.

Maali oli Lowtonin ensimmäinen Valioliigassa kahdeksaan vuoteen. Palace-manageri Roy Hodgsonille ottelu oli uran 350. valmennusuralla.

Burnleyn loisto-ottelua varjosti toppari Ben Meen ikävä loukkaantuminen. Seuran kapteeni törmäsi 12 minuuttia ennen loppua rajusti yhteen Jordan Ayew’n kanssa ja satutti päänsä.

Mee kiidätettiin sairaalaan useamman minuutin kentällä kestäneiden hoitojen jälkeen.

Match of the Day

@BBCMOTD
2013 🤝 2021

Matthew Lowton has scored his first Premier League goal in EIGHT years 🤩

#CRYBUR #bbcfootball

Burnley siirtyi johtoon jo neljännellä minuutillla Jóhann Berg Guðmundssonin iskettyä avausmaalin. Islantilainen upotti pallon sisään maalin edustalta oivallisella kääntölaukauksella.

Vieraat kasvattivat avauskympillä etumatkaansa. Dwight McNeil keskitti kulmapotkusta ja Jay Rodriguez ohjasi päällään pelivälineen verkon perukoille.

Lowtonin unelmasuoritus päätti maalikarkelot toisen puoliskon alkuun. Laitapuolustaja nousi keskialueelta pallonriiston jälkeen Palacen kolmannekselle ja jakoi syötön Rodriguezille ennen leikkaust boksin sisään.

Burnley-hyökkääjä palautti keskityksen Lowtonille, joka ampui komean volleyn vasempaan nurkkaan.

Burnley nousi voitolla sijalle 15 kolmen pisteen päähän Palacesta. Lontoolaisseura majailee kaksi sijaa korkeammalla.

Kyseessä oli myös Burnleyn suurinumeroisin vierasvoitto vuoteen. Joukkue kaatoi marraskuussa 2019 Watfordin samoilla lukemilla.

3 - Burnley have scored as many goals against Crystal Palace this afternoon as they had in their previous 10 away league games combined (3), while this is the first time they've netted three goals in any away league game since November 2019 (3-0 v Watford). Trio. #CRYBUR