Benjamin Mendyn jokainen pelattu ottelu on maksanut Manchester Citylle tähän mennessä keskimäärin noin kolme miljoonaa euroa.

Se on iso raha pelaajasta, joka hankittiin seuraan kesällä 2017.

City maksoi Mendystä Monacolle 57,5 miljoonaa euroa. Laitapakki on edelleen Cityn historian viidenneksi kallein hankinta.

Ongelma on ollut se, että Mendy on kärsinyt vakavista loukkaantumisista. Viime kaudella ranskalainen pelasi vain kahdeksan ottelua polvivamman vuoksi. Tällä kaudella pelejä ehti kertyä 11, kunnes ensin tuli jalkavamma ja sitten hajosi taas polvi. Näillä näkymin Mendy on sivussa helmikuun loppupuolelle saakka.

Päävalmentaja Pep Guardiola vihjasi lehdistötilaisuudessa, että kyse ei ole pelkästä sattumasta.

– Kun hän on kentällä tai pukuhuoneessa, hän tekee niitä asioita, joita häneltä odotetaan. Mutta emme voi kiistää sitä faktaa, että hän kärsi isosta loukkaantumisesta viime kaudella ja hän kärsii isosta loukkaantumisesta nyt. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, mitä asialle täytyy tehdä, Guardiola sanoi.

– Vahva kaveri on sellainen, joka pelaa kolmen päivän välein. Sellaiset kaverit eivät koskaan loukkaannu. Sen on oltava hänen tavoitteensa.

[readmore from=Manchester-City]

– [Toipumisen jälkeen] päätämme, mahtuuko hän pelaamaan. Nyt jatkuvuus on se tavoite. Hän on nuori ja omaa uskomattoman potentiaalin. [Loukkaantumiskierre on] sääli, sillä hän on uskomaton kaveri.

Aiemmin tällä kaudella Ranskan maajoukkueen päävalmentaja Didier Deschamps puhui samansuuntaisesti.

– Hänen [Mendy] täytyy ymmärtää se, että hänen on pidettävä kehostaan huolta – sekä kentällä että kentän ulkopuolella.