Portugalilaislaituri Bernardo Silva on hiljalleen nousemassa Manchester Cityn avainpelaajien joukkoon.

Viime vuonna ranskalaisesta AS Monacosta Cityyn siirtynyt Silva, 24, on löytänyt paikkansa manchesterilaisten hyökkäyksen oikealta laidalta, mutta häntä on nähty myös toisella puolella ja keskeisemmässä roolissa.

Viime kaudella Silva sai hyvin vaihtelevasti minuutteja, mutta kuluvalla sesongilla hän on ollut Cityn aloituskokoonpanossa yhtä peliä lukuun ottamatta jokaisessa ottelussa.

Portugalilainen on saanut kehuja esityksistään myös manageri Pep Guardiolalta. Itse hän tiesi, että toisella Englannin kaudella asiat sujuisivat jo paremmin.

– Toinen kausi on aina helpompi kuin ensimmäinen. Asiat ovat vaikeampia, kun tulee muutoksia. On totuteltava siihen, miten joukkue pelaa. On totuteltava joukkuekavereihin, uuteen sarjaan, tuomareihin, luetteli Silva FourFourTwon mukaan.

– Tietysti itseluottamukseni on korkeammalla. Toivon, että onnistun paremmin kuin viime kaudella. Olen onnellinen, koska autan joukkuettani ja minulla on hyvä olla. Toivon vain, että voin jatkaa samalla tavalla.

Silvalle ei ole merkitystä, millä paikalla hän pelaa.

– Voin pelata keskustassa tai laidoilla. Teen mitä vain, jos manageri näkee, että se on joukkueen parhaaksi. Se riippuu pelistä. Itse viihdyn molemmilla paikoilla.