Pep Guardiola ylisti joukkueensa ratkaisijaa derbyvoiton jälkeen: ”Yksi Euroopan parhaista”

© Kuva: Getty Images

Pep Guardiolasta tuli keskiviikkoiltana valioliigahistorian ensimmäinen manageri, joka on voittanut kolme peräkkäistä vierasottelua Manchester Unitedia vastaan Old Traffordilla

Manchester City -luotsin viimeisimmän voiton ratkaisevista osumista vastasivat Bernardo Silva ja Leroy Sané. Manchester United ei onnistunut tekemään yhtäkään maalia kotifaniensa edessä ja City voitti ottelun 2-0.

Guardiola ylisti derbyottelun jälkeen voittomaalin tehnyttä Silvaa, joka valittiin hiljattain ehdolle PFA:n vuoden pelaajaksi. Espanjalaismanagerin mielestä Silva on yksi Euroopan parhaista pelaajista.

– Bernardolla on meneillään fantastinen kausi, aivan huikea, Guardiola kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Toisella puoliajalla [Unitedia vastaan] hän pelasi kuin puolustava keskikenttäpelaaja. Hän taisteli Paul Pogban ja kaikkien muiden kanssa. Eikä kyse ole vain tästä [United-pelistä], eikä hänen maalistaan, vaan koko kaudesta. Se on ollut mestarillinen, hän on ollut jokaisessa pelissä mestarillinen. Se on uskomatonta.

– Hän voi pelata oikealla tai vasemmalla. Hän voi pelata puolustavana keskikenttänä ja myös hyökkäävänä. Hän on niin fiksu pelaaja hänen työmoraalinsa kanssa.

– Hän on taistelija. Hän on yksi Euroopan parhaista pelaajista. Yksi parhaista.

Silva, 24, siirtyi Etihad Stadiumille viime toissakesänä 50 miljoonalla eurolla. Portugalin maajoukkuemies on paukuttanut seitsemän maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä 33 valioliigaottelussa tällä kaudella.