Manchester City pelaa tänään sunnuntaina West Hamia vastaan kello 18.30 alkavassa ottelussa. Kun Valioliigaa on jäljellä 13 kierrosta, Cityllä on matkaa kärkipaikalla olevaan Liverpooliin 22 pistettä.

Mestaruus on käytännössä ratkennut Liverpoolille, joka ei ole hävinnyt peliäkään tämän kauden Valioliigassa. Hallitsevan mestarin eli Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Bernardo Silva myönsi Sky Sportsille, että mestaruus on jo menetetty.

− Valioliiga on ollut valtava pettymys tällä kaudella. Olemme niin kaukana Liverpoolista, ja nyt meidän täytyy taistella kakkossijasta.

City on toisella sijalla kaksi pistettä Leicesterin edellä, mutta se ei taivaansinisten leirissä lohduta.

− Valioliiga on pääkilpailumme ja tärkein myös faneille. Tämä on todella harmillista, kukaan ei odottanut meidän olevan tammikuussa ja helmikuussa näin pahasti Liverpoolin perässä, Silva murehti.

Silvan mielestä Manchester Cityllä olisi voinut olla tällä kaudella parempaa tuuria, mutta lopulta loukkaantumiset ja VAR-päätökset eivät ole manchesterilaisia auttaneet.

Silva huomautti myös, että City luo kyllä paljon maalintekopaikkoja, mutta epäonnistunut kausi on monen tekijän summa. Portugalilainen ei keksinyt yhtä tiettyä syytä, jonka takia Cityn kausi ei ole edennyt toivotulla tavalla.

− Liverpool ei ole yllättänyt minua, se on yksi maailman parhaista joukkueista ja tiesimme sen ennen kautta. Se ei ole tuuria, heillä on kokemusta ja he ovat tehneet kaikki pikkuasiatkin oikein.