Arsenal-maalivahti Bernd Lenon päätös pukeutua joukkueen vierapelipaitaan sunnuntain ottelussa Wolverhamptonia vastaan sai aikaan hämmennystä fanien keskuudessa.

Lenolla on ollut tapana pukeutua Arsenalin kotipeleissä valoisan vihreään maalivahdin asuun. Sunnuntaina hän kuitenkin asteli Emirates Stadiumin nurmelle päällään pelkkää valkoista.

Merkillinen paitavalinta johtui siitä, että Wolverhamptonin maalivahti Rui Patricio saapui otteluun identtisen värisessä peliasussa.

Valioliigan sääntökirjan mukaan maalivahdit eivät saa pukeutua samanvärisiin peliasuihin, vaikka he ovatkin suurimman osan ottelusta kentän vastakkaisissa päädyissä.

LUE MYÖS: Roy Keanelta jääkylmää irvailua heikolle Arsenalille: ”Kyllä he varmaan sarjapaikkansa säilyttävät!”

Sääntö johtunee siitä, että maalivahdit saattaisi sekoittaa keskenään, jos jompi kumpi nousisi esimerkiksi viime hetken kulmapotkussa vastustajan rangaistusalueelle.

Mutta miksi Leno vaihtoi peliasunsa Patricion sijaan?

Vierailevan joukkueen on sääntöjen mukaan pidettävä huolta siitä, ettei pelaajien varusteet ole samanlaisia kotijoukkueen kanssa.

Goalin mukaan Wolverhampton saapui Emiratesille kuitenkin vain yksi maalivahdin paita mukanaan. Virhe pakotti Arsenalin varustevastaavan leimaamaan Lenon pelinumeron ja nimen seuran valkoiseen vieraspelipaitaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Arsenal

@Arsenal
❄️ A new look for #ARSWOL

@Bernd_Leno will be wearing our away kit in goal for the first time today 🤍

Leno on pukeutunut tällä kaudella myös mustaan maalivahdin asuun. Sitä saksalaistorjuja ei kuitenkaan voinut käyttää, sillä erotuomari Michael Oliverilla oli ottelussa päällään vain mustaa seppälää.

Leno on pitänyt tällä kaudella kolme nollapeliä Arsenalin maalilla. 28-vuotias huipputorjuja teki kuitenkin harvinaisen virheen Wolverhamptonin voittomaalissa, kun hän sylki Pedro Neton laukauksen suoraan eteensä Daniel Podencen johdattaessa vieraat 2-1-voittoon Arsenalia vastaan.

LUE MYÖS: