Arsenal pelaa kauden tähän saakka tärkeimmän ottelunsa torstaina, Slavia Prahan vieraana. Eurooppa-liigan puolivälierä on yhä täysin avoin, Gunnersin onnistuttua kotiottelunsa lopussa päästämään maalin. Itse asiassa pohjoislontoolaisilla on pelissä enemmän tekemistä, vierasmaalisäännön myötä.

Manageri Mikel Artetan lisäksi ottelua ennakoineessa mediatilaisuudessa puhui maalivahti Bernd Leno. Saksalainen sai kommentoida paljoa muutakin kuin edessä olevaa ottelua. Kausi ei ole ollut helppo joukkueessa kenellekään. Maalivahti näkee asiat omasta perspektiivistään.

– Ei ole koskaan helppoa, kun puolustus edessä muuttuu koko ajan. Ei sitä silti voi käyttää minään tekosyynä; otteluita on niin paljon että kierrätys on pakollista. Myös muiden joukkueiden on ollut tehtävä muutoksia puolustuslinjoihinsa. Lisäksi, kyse ei ole vain maalivahdin ja puolustajien suhteesta, vaan koko joukkueen puolustamisesta.

29-vuotias ei usko, että pelaajat ovat pettäneet managerinsa.

– Me olemme kaikki tässä yhdessä; ei kyse ole managerista tai joukkueesta erikseen. Mikel tekee loistavaa työtä, ja joukkue taistelee hänen puolestaan, omasta puolestaan, seuran ja kannattajien puolesta. Kaikki me haluamme tehdä parhaamme.

Kauden pelastamisen sauma voi olla ohut, mutta se on vielä olemassa. Katseet on suunnattava eteenpäin.

– Viime viikkojen tulokset eivät ole olleet hyviä, mutta niitä emme enää voi muuttaa. On katsottava tulevaan, ja se alkaa tästä ottelusta, jatkuu toivottavasti välierissä ja sitten finaalissa.

Lenon oma sopimus Arsenalin kanssa jatkuu kesään 2023.

– Uudesta sopimuksesta ei ole puhuttu, eikä nyt ole aika katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Minulla on kaksi vuotta jäljellä, ja olen nyt 29-vuotias. Maalivahdille se ei ole paljon ikää. Olen hyvin tyytyväinen täällä, mutta avoin tulevaisuuden suhteen. Kuten sanottua, en kuitenkaan halua miettiä nyt niin kauas.