Chelsean loukkaantuneiden lista on kasvanut huolestuttavan pitkäksi ennen sunnuntain sarjaottelua Evertonia vastaan.

Päävalmentaja Frank Lampard antoi perjantaina päivityksen useiden loukkaantumisista kärsineiden pelaajien tilanteista.

– Pelasimme juuri joukkueen sisäisen ottelun, jossa Ruben [Loftus-Cheek] ja Christian Pulišić olivat mukana, sanoi Lampard perjantaina seuran verkkosivujen mukaan.

– Oli mahtavaa nähdä Christian taas kentällä. Hän ei ole vielä pelikunnossa, mutta hän pelasi ensimmäistä kertaa isolla kentällä suhteellisen kilpailullisessa ottelussa. Toivottavasti se on iso askel eteenpäin.

– Ruben pelasi siitä ottelusta puolet. Hän hakee vielä pelikuntoaan. Hän tietää sen itsekin ja minä näen sen. Työtä riittää vielä.

Hyökkääjä Tammy Abraham yrittää päästä takaisin tositoimiin ennen huhtikuuta, keskikenttäpelaaja Mateo Kovačić joutuu jättämään viikonlopun ottelun väliin kantapäävamman takia ja laitahyökkääjä Willianin kohdalla on Lampardin mukaan sunnuntain osalta vielä kysymysmerkki.

Harmittavin tilanne on tällä hetkellä laitahyökkääjä Callum Hudson-Odoilla, joka palasi loukkaantumisensa jälkeen joukkueharjoituksiin, mutta loukkaantui heti uudestaan.

Callum Hudson-Odoi on pelannut tällä kaudella 25 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kolme maalia ja syöttänyt viisi. Kuva: Getty Images

– Hänet kuvataan tänään iltapäivällä. Hän joutuu olemaan sivussa pidempään kuin luulimme, kommentoi Lampard.

– Se on paha paikka. Häntä ei hoputettu takaisin. Kaikki merkit antoivat ymmärtää, että hän pystyy harjoittelemaan. Hän loukkaantui ensimmäisissä joukkueharjoituksissa. Se on turhauttava tilanne hänelle, nuorelle pojalle, joka haluaa pelata niin kovin. Se on turhauttavaa myös meille, koska se on taas yksi loukkaantuminen.

Loukkaantuneiden pelaajien lisäksi Chelsealta puuttuu sunnuntaina pelikieltoa kärsivä keskikenttäpelaaja Jorginho. Useat poissaolot saattavat tietää toista näytönpaikkaa Billy Gilmourille, joka esiintyi tiistaina edukseen pelatessaan täydet minuutit Chelsean keskikentällä 2-0-voitossa Liverpoolia vastaan FA Cupissa.

– Hän sai vapaapäivän, josta hän varmasti nautti. Hänen perheensä oli katsomassa ottelua. Billy on todella määrätietoinen nuori kaveri ja erittäin fiksu. Hän tietää pelanneensa hyvin, mutta kova työ alkaa vasta nyt.