Ex-valmentajalle yli 24 vuoden vankeustuomio koulupoikiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Southamptonin ja Peterboroughin organisaatioissa toiminut entinen valmentaja Bob Higgins on saanut 24 vuoden ja kolmen kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen, kouluikäisiin juonioripoikiin kohdistuneista seksuaalirikoksistaan.

Nyt 66-vuotias Higgins todettiin syylliseksi kaikkiaan 46 tapauksessa, jotka kohdistuivat 24 teinipoikaan vuosina 1971-1996.

– Lukuisat pojat pitivät sinua idolinaan, ja olivat valmiita tekemään mitä tahansa päätyäkseen ammattijalkapalloilijoiksi, tuomari Peter Crabtree sanoi tuomitulle puheenvuorossaan.

– Kannustit heitä pitämään itseäsi isähahmona. Moniin, ilman omaa isäänsä kasvaneisiin, haavoittuviin poikiin toimintasi jätti perustavanlaatuisen jäljen, tuomari jatkoi.

Tuomittu ei osoittanut minkäänasteisia tuntemuksia tuomiota julistettaessa. Tuomari nosti esiin rikoksen kohteiden rohkeuden vaikeassa asiassa.

– Ainoa ihiminen, jonka pitäisi tuntea syyllisyyttä ja häpeää, olet sinä. Et kuitenkaan osoita minkäänlaisia katumuksen merkkejä, Crabtree sanoi Higginsille.

Higgins oli syytettynä vastaavista rikoksista 1990-luvun alussa, mutta tuolloin syytteet hylättiin, ja tämä pääsi jatkamaan toimiaan.

Southampton on julkaissut anteeksipyynnön uhreille, ja kertonut käynnistäneensä tutkimukset asiasta.

Lähde: The Telegraph

>>> Lunasta 20€ ilmainen liveveto – tarjous voimassa rajoitetun ajan!