Moni hieraisi silmiään, kun Barcelonan taituri Bojan Krkić siirtyi vuonna 2014 Stoken riveihin neljän vuoden sopimuksella – ehdittyään sitä ennen pelata lyhyempiä jaksoja Roman, Milanin ja Ajaxin riveissä.

Siirto oli riski, mutta jo teini-ikäisenä läpimurtonsa tehnyt espanjalaispelaaja halusi tuntea jälleen suurta intohimoa jalkapalloa kohtaan. Hän tiesi, että Englannissa se voisi syttyä. Ja niin tapahtuikin.

– Jos olen rehellinen, alun perin Valioliiga veti minua puoleensa. Menin sinne ilman, että olisin tuntenut Stoken pelityyliä. En rehellisesti sanottuna tiennyt paljon, mutta unelmani oli pelata Englannissa, 31-vuotias Bojan sanoo SPORTbiblen tuoreessa haastattelussa.

– Se oli yksi suurimmista päätöksistäni urallani, ja olin ylpeä pelatessani heidän joukkueessaan. Olen pelannut isoissa seuroissa ja pienissä seuroissa, mutta voin sanoa, että Barcelonan jälkeen toinen kotini on Stoke. Se on paikka, jossa olin onnellisin.

Bojan oli tyytyväinen siitä, että silloinen manageri Mark Hughes uskoi häneen vielä useiden loukkaantumistenkin jälkeen. Bojan jätti Stoken seuran kanssa yhteistuumin tehdyllä päätöksellä kauden 2018–19 jälkeen.

– Uskon, että pelasin siellä parasta jalkapalloani. Fanit ovat uskomattomia ja jopa vieläkin he lähettävät minulle viestejä. He tulevat olemaan ikuisesti sydämessäni.

Nykyään Bojan edustaa japanilaista Vissel Kobea.