Bournemouth ja Crystal Palace iskevät illalla yhteen Dean Courtilla.

Kotijoukkue Bournemouth on aloittanut kauden mainiosti. Kirsikat on sarjassa yhdeksäntenä, tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen Manchester Unitedin kanssa.

Eteläenglantilaisten hyvän vireen salaisuudet perustuvat eheään kesään. Bournemouth oli ainoa Valioliigan joukkue, joka ei joutunut päästämään yhtään pelaajaa Venäjän MM-turnaukseen.

Manageri Eddie Howe pääsi siis kehittämään porukkaansa heti heinäkuun alusta alkaen. Bournemouth välttyi myös ylimääräisiltä loukkaantumisilta. Howe kertoikin, että Bournemouth piti ”kaikkien aikojen kovimman” harjoituskauden.

Tämä on merkittävä etu, sillä Valioliigan ja englantilaisen jalkapallon tiivis rytmi ottavat koville.

Myös mainiosti aloittanut Watford pääsi treenaamaan niin ikään lähes koko porukan voimin. Vain André Carrillo ja Nordin Amrabat lähtivät Herhiläisten ryhmästä MM-turnaukseen, mutta Carrillo jatkoi Sportingiin ja Amrabat Al Nassriin.

Komeasti aloittanut nousija Wolverhampton on samaten hyvä esimerkki. Vain maalivahti Rui Patrício ja hyökkääjä Raul Jiménez lähtivät Valioliigassa kahdeksanneksi ponnahtaneiden kultapaitojen joukkueesta Venäjälle.

Samoin Crystal Palace pääsi vähällä. Roy Hodgson menetti kisoihin vain yhden pelaajan, kun Luka Milivojević edusti Venäjällä Serbiaa. Palace on kerännyt seitsemän pistettä.

Kaikkea poissaolot eivät selitä. Esimerkiksi Leicester harjoitteli heinäkuussa pahasti vajaalla ringillä, mutta manageri Claude Puel on hionut seitsemäntenä majailevien Kettujen joukkueesta yhtenäisen.

Manchester City taas jyllää niin laadukkaalla ja laajalla joukkueella, että se kesti jopa 16 pelaajan Venäjällä piipahtamisen.

Pelkkä puuttuneiden pelaajien määrä ei aina kerro koko totuutta. Jumbojoukkue Huddersfield joutui päästämään avainhahmojaan Venäjälle. Maalivahti Jonas Lössl, toppari Mathias Jørgensen ja keskikentän Aaron Mooy kuluttivat voimiaan Venäjällä. Kolmikko muodostaa Terrierien selkärangan.

Alla olevassa taulukossa näkyy joukkueiden sijoitus Valioliigassa ja suluissa Venäjän MM-turnaukseen lähteneiden pelaajien määrä.

1. Manchester City (16)
2. Liverpool (8)
3. Chelsea (14)
4. Tottenham (12)
5. Arsenal (9)
6. Watford (2)
7. Leicester (10)
8 Wolverhampton (3)
9. Bournemouth (0)
10. Manchester United (12)
11. Everton (3)
12. Burnley (2)
13. Crystal Palace (1)
14. West Ham (4)
15. Brighton (3)
16. Southampton (4)
17. Fulham (1)
18. Newcastle (1)
19. Cardiff (1)
20. Huddersfield (4)

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila