”Vain harva on pystynyt esittämään tuollaista Valioliigassa tällä kaudella” – Asiantuntija ihmeissään Valioliigan yllättäjästä

© Kuva: Getty Images
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Tiistaina Valioliigassa nähtiin kaksi yllätystulosta. Niistä ensimmäinen koski Newcastlen ja Manchester Cityn välistä ottelua, jossa Cityä pidettiin ylivoimaisena voittajasuosikkina. Newcastle otti kuitenkin toisen jakson kirivaiheen jälkeen 2-1-voiton hallitsevasta mestarista siitäkin huolimatta, että vierasjoukkue siirtyi Sergio Agüeron maalilla johtoon vain 24 sekunnin pelin jälkeen.

Toinen tulospommi pamahti ottelusta Bournemouth-Chelsea. Keskikastissa keikkuva isäntäjoukkue jätti sarjaviitosena majailevan suurseuran nollille ja iski lontoolaisten verkkoon peräti neljä rysää, vaikka kymmenen liigamaalia pyssyttänyt Callum Wilson oli toipilaana sivussa.

Eddie Howe löi kyllä Maurizio Sarrin taktisesti tällä viikolla. Vastahyökkäyspelaaminen oli ihan loistavaa. Noin nopeaa hyökkäyspeliä vain harva joukkue on pystynyt esittämään Valioliigassa tällä kaudella, Viasatin selostaja Ville Kuusinen kehuu Valioliiga.comille.

Kahdesta viime pelistään Bournemouth on ottanut voitot maalierolla 6-0. Se parantaa entisestään joukkueen suosikin asemaa lauantai-illalle, kun joukkue vierailee kolmanneksi viimeisenä olevan Cardiffin luona Valioliigan myöhäisottelussa. Cardiff on puolestaan hävinnyt viidestä viime pelistään viisi ja tehnyt niissä vain yhden maalin.

– Se, kuinka paljon Chelsea-ottelun kaltaisia vastahyökkäyksiä – jotka ovat olleet Bournemouthin tavaramerkki – tulee Cardiffia vastaan, on kuitenkin toinen juttu, Kuusinen alleviivaa.

Cardiffin ympärillä on leijaillut viime päivät sysimustia pilviä argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salan katoamisen takia. Ranskalaisesta Nantesista sumujen saarille maisemaa vaihtanut Sala sekä häntä kuljettaneen pienkoneen kapteeni Dave Ibbotson katosivat viime viikolla lentäessään kohti Salan uutta työpaikkaa Cardiffia.

Kaksikosta ei ole saatu mitään tietoa sen jälkeen, kun heidän miehittämänsä kone katosi Englannin kanaalin yläpuolella.

– Todella hirveä tragedia. Emiliano Sala oli Cardiffin ennätysostos, ja tällainen tragedia tuli siihen ylle.. Kuusinen huokaa syvään ja jatkaa:

– Tuleeko siitä voimavara vai loppukauden kriisi, se on nähtävissä vasta myöhemmin. Cardiffissa pelataan joka tapauksessa isoista pisteistä. Neil Warnock on tehnyt ryhmänsä kanssa loistavaa työtä ja he ovat olleet juuri sitä mitä ennakoissa ennen kautta odotettiin. Sitä kautta he ovat tehneet tuloksia.

Cardiffin taistelutahtoa uhkuva pelitapa tuo Kuusisen mielestä raikkautta Valioliigaan.

– Jollain tavoin heistä uhkuu sellainen vivahdus perinteistä brittifutista. Tuollainen joukkue on mielestäni ihan piristävä tapaus kansainvälistyneissä valioliigapiireissä.

Kaikesta huolimatta Kuusinen uskoo Cardiffin puristavan lauantaina enintään tasapelin kotiottelustaan. Edellinen täysi pistepotti kotikentällä tuli 8. joulukuuta Southamptonin kustannuksella.

– Jännä nähdä mitä nyt tapahtuu. Bournemouthilla on kuitenkin tosi vakuuttava Chelsea-voitto alla ja materiaalisesti he ovat Cardiffia edellä. Cardiffilla on silti ne omat vahvuutensa. Mihin se sitten riittää, se nähdään sitten.

Cardiff-Bournemouth näkyy lauantaina 2.2. klo 19.25 alkaen Viasat Urheilu -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Ville Kuusisen selostamana.

Viasatat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat ovat katsottavissa ilmaiseksi perjantaista 1.2. klo 17.00 alkaen maanantaihin 4.2. klo 8.00 saakka. Lue lisää täältä.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus