Manchester Cityn manageri Pep Guardiola ei ole pettynyt espanjalaislupaus Brahim Díazin päätökseen siirtyä Real Madridiin.

Díaz, 19, esiteltiin maanantaina Real Madridin uutena pelaajana. Hän allekirjoitti madridilaisten kanssa kuuden ja puolen vuoden sopimuksen.

Espanjalaisnuorukainen liittyi Cityn organisaatioon 14-vuotiaana kotimaansa Málagasta ja esiintyi Cityn edustusjoukkueessa 15 kertaa.

– En halua ihmisiä, jotka eivät halua jäädä tänne ja yrittää saavuttaa niitä asioita, joita haluamme saavuttaa, kommentoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Ovi on aina auki, jos pelaajat haluavat jäädä.

Guardiola sanoi, ettei ole pettynyt Díazin lähtöön ja toivotti hänelle ”kaikkea parasta”.

Díaz on viimeisin lupaava nuorukainen, jonka City on päästänyt käsistään. Jadon Sancho siirtyi Borussia Dortmundiin kesällä 2017, ja niittää tätä nykyä mainetta Bundesliigassa. 18-vuotias Phil Foden sen sijaan allekirjoitti seuran kanssa pitkän jatkosopimuksen. Hän on pelannut tällä kaudella 16 ottelussa.

– Me teimme Brahimin kanssa samalla tavalla kuin Philin ja Jadonin. He ovat tärkeitä pelaajia, mutta vain Phil päätti jäädä.

– Pelaajat ansaitsevat tilaisuutensa kentällä. On katsottava Euroopan isoja seuroja ja kuinka monta nuorta pelaajaa niillä on ykkösjoukkueissaan.

– Nuoret pelaajat tarvitsevat aikaa. Otetaan esimerkiksi David Silva, joka kävi lainalla isoissa seuroissa noustaakseen nykyiselle tasolleen.

– Joillain pelaajilla on kärsivällisyyttä, joillain ei. Pelaajat, heidän perheensä ja agenttinsa päättävät, mikä on parhaaksi heille.