Leicester City ja Manchester United taistelevat Mestarien liiga -paikasta Valioliigan päätöskierroksella. Joukkueet jakavat Chelsean kanssa pisteen sisällä sarjataulukon sijat 3-5, joten panokset viimeiseen otteluun ovat huimat.

Leicesterin voitto Manchester Unitedista varmistaisi Ketuille paikan neljän parhaan joukossa, kun taas Unitedille riittää tasapelipiste. Leicester-luotsi Brendan Rodgers sysää vastuun Manchester Unitedin harteille.

– Ero on se, että siinä missä me haluamme päästä Mestarien liigaan, Manchester Unitedin kaltaisen seuran on päästävä sinne. Kun käyttää rahaa tuolla tavalla, on pakko päästä sinne, mikä luo erilaiset ennakko-odotukset. Me haluamme paikan, mutta jos jäämme rannalle, kausi on silti ollut meille hyvä, Rodgers sanoo.

Rodgersin mukaan Manchester United on riippuvainen Mestarien liiga -tuloista sekä taloudellisesti että joukkueen houkuttelevuuden kannalta. Se luo paineita onnistumisesta.

Leicester on pitänyt sijoituksensa neljän parhaan joukossa läpi kauden koronataukoon asti, mutta sen jälkeen joukkue on valahtanut viidenneksi. Edellisellä kierroksella Rodgersin suojatit romahtivat 3-0-tappioon Tottenhamia vastaan.

Avainpelaajien, kuten Ben Chilwellin ja James Maddisonin loukkaantumiset ovat tehneet Mestarien liiga -jahdista haastavampaa. Rodgers kuitenkin kehuu omiaan, jotka ovat sinnitelleet loukkaantumissuman yli.

– Meillä on ollut paljon epäonnea, kun olemme kriittisillä hetkillä menettäneet liigan parhaita pelaajia. Se kuitenkin osoittaa, kuinka hyviä pelaajamme ovat olleet, kun taistelemme edelleen palkinnosta.