Manchester Unitedin edellisellä kierroksella kaataneen West Hamin hyvä vire ei kantanut enää Brightonissa, vaan pisteet jäivät isännille maalein 1–0.

Kärkipelaaja Glenn Murray, 35, viimeisteli perjantai-illan kamppailussa 99. maalinsa Brightonin paidassa. Englantilaispelaajista vain Harry Kane (17) ja Jamie Vardy (14) ovat tehneet kalenterivuonna 2018 Murrayta (12) enemmän liigamaaleja.

Brightonin viiden ottelun voitoton putki Valioliigassa päättyi, sillä joukkue oli edellisen kerran napannut täydet kolme pistettä 19. elokuuta. West Ham on nyt hävinnyt kaikilla neljällä pääsarjavisiitillään Brightonissa – kausina 1981–82, 1982–83, 2017–18 ja 2018–19.

OptaJoe

@OptaJoe
12 - In 2018, the only Englishmen to score more Premier League goals than Glenn Murray (12) are Harry Kane (17) and Jamie Vardy (14). Clinical.

Sarjataulukossa voitto nosti Chris Hughtonin miehistön kahdeksaan pisteeseen. Manuel Pellegrinin suojatit ovat pisteen perässä.

Murray vei Brightonin johtoon 25. minuutilla Hammersin menetettyä pallon kohtalokkaasti keskialueella. Maukkaan keskityksen miehen kauden viidenteen liigaosumaan tarjoili Beram Kayal.

Vierailla oli vajaan tunnin kohdalla loistava tilaisuus maalintekoon, mutta Fabián Balbuena ei saanut puskettua palloa sisään Felipe Andersonin kulmapotkun jälkeen.

The Sportsman

@TheSportsman
🏆 Glenn Murray is better than Ronaldo pass it on.

#BHAWHA

Toisessa päässä Murraylle avautui vielä mahdollisuuksia juhlamaaliin, mutta viimeistelyssä oli parantamisen varaa. Myöskään vieraiden Marko Arnautović ei onnistunut hyödyntämään omaa tilannettaan.

Brighton ilmoitti vain tunteja ennen ottelua alkamista, että se on kiinnittänyt puolustajistaan Lewis Dunkin ja Shane Duffyn pitkillä jatkosopimuksilla. Molemmat olivat mukana pitämässä nollaa itälontoolaisia vastaan.

Premier League

@premierleague
📸 Defence in numbers...

#BHAWHU

Brighton – West Ham 1–0 (1–0)
1–0 Glenn Murray (25 min)