Brightonilla on tänään maanantaina mahdollisuus historialliseen temppuun, kun joukkue kohtaa Crystal Palacen.

Lokit on voittanut tämän kauden viidestä valioliigaottelustaan neljä. Joukkue on kerännyt siis komeat 12 sarjapistettä ja majailee sarjataulukon kuudennella sijalla. Mikäli Brightonin kauden viides voitto näkee päivänvalonsa Selhurst Parkilla, nousee se samalla sarjakärkeen.

Vuonna 1901, eli 120 vuotta sitten, perustettu Brighton ei ole pitkän seurahistoriansa aikana vielä koskaan johtanut Englannin ylintä sarjatasoa. Se on tämän hetken valioliigajoukkueista ainut, joka ei ole ikinä ollut sarjakärjessä. Kaikki muut seurat ovat joskus päässeet nauttimaan edes hetkellisesti sarjan piikkipaikasta.

Brighton voi tehdä vierasvoitolla myös toisen historiallisen tempun. Se ei ole nimittäin koskaan aiemmin voittanut pääsarjatasolla kolmea vierasottelua perätysten. Nyt sillä on myös siihen mahdollisuus, sillä alla on peräkkäiset vierasvoitot Burnleysta ja Brentfordista.

Crystal Palacen ja Brightonin välinen valioliigaottelu potkaistaan käyntiin maanantai-iltana kello 22:00 Suomen aikaa. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä V Sport Jalkapallo -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplayn suoratoistopalvelusta.