Brighton ja Leeds jakoivat pisteet maalittomassa tasapelissä lauantain Valioliiga-kierroksen päätösottelussa.

Varsinkin avausjaksolla legendaarisen Marcelo Bielsan luotsaama vierasjoukkue oli aivan yössä. Brighton vei peliä todella selvästi ja ennen kaikkea 21-vuotias wingback Tariq Lamptey oli suorastaan ylivoimainen.

Hän vei muun muassa Junior Firpoa useita kertoja. Ongelmalliseksi muodostui se, että Lampteyn petaamat tilanteet eivät johtaneet mihinkään. Kamppailun avausjakson tunnelmia voisi kuvailla parhaiten ylempänä näkyvällä kuvalla.

Ranskalaiskärki Neal Maupay ei olisi tämän lauantain aikana osunut todennäköisesti yhtään mistään. Kotiyleisön harmiksi oman joukkueen ote ei aivan täysin säilynyt toisella jaksolla.

Bielsan ryhmä pääsi peliin paremmin mukaan, mutta mahdollisesti silti suurehkon takaiskun sävyttämänä. Englannin maajoukkuemies Kalvin Phillips jätti kentän tauolla.

Ei keskikenttäpelaaja pelannut todellakaan uransa parasta nelivitosta, mutta ei häntä kyllä ilman pientä vaivaa olisi ikipäivänä otettu vaihtoon.

Maupay ei lopulta ollut ainoa hyökkääjä, jolle jäi jossiteltavaa omista maalipaikoistaan. Lopulta myös Leedsin 22-vuotias walesiläiskärki Tyler Roberts haluaa varmasti tutkia videonauhat tai vaihtoehtoisesti unohtaa koko kamppailun.

Roberts sai lopulta peräti kolme paikkaa, mutta kotijoukkueen maalivahti Robert Sánchez poimi jokaisen.

Brighton oli silti kaikesta huolimatta hallitseva ja selvästi pettyneempi varmasti tulokseen. Laukaukset menivät toistuvasti yli ja ohi. Tolppia oli muutamakin. Bielsa ei todellakaan ole tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta pisteeseen kokenut luotsi joutunee olemaan kohtuu iloinen.

Kalvin Phillipsin (oik.) tilanne huolettaa varmasti Leeds-leirissä. Getty Images.