Steve Brucen mielestä Bruno Fernandesin vertaaminen Éric Cantonaan on vielä liian aikaista. Portugalin maajoukkuemies on tehnyt vuodessa lähtemättömän vaikutuksen Manchester Unitedin miehistössä.

Tammikuussa 2020 Sporting Lissabonista ostettu Fernandes on tehnyt jo tällä kaudella kaikki kilpailut huomioiden 21 maalia ja antanut 12 maalisyöttöä. Keskikenttäpelaajan vaikutusta Unitedin pelaamiseen on verrattu Cantonan liki 30 vuoden takaiseen siirtoon.

Newcastle-manageri Brucella oli kunnia pelata Cantonan kanssa samaan aikaan Unitedin paidassa. Ranskalaislegenda johdatti seuran vuosina 1992-1997 neljään Valioliigan mestaruuteen ja kahteen FA Cup -voittoon.

Bruce uskoo Fernandesin olevan vertailukelpoinen Cantonaan vasta, kun portugalilainen on voittanut pokaaleja Unitedille.

– Ihmisiä voi ajanjaksojen välillä verrata heidän voittojensa kautta. Éric oli meille avainhahmo voittamaan asioita, Bruce sanoi Sky Sportsille.

– Se miten Fernandes on pelannut viimeiset 12 kuukautta tuntuu hieman Ériciltä, koska tämä on hänen areenansa. Éric rakasti kaikkea mitä maailman parhaassa seurassa pelaaminen merkitsi.

– Se että Fernandesia verrataan Ériciin on hänelle upea kohteliaisuus. Nyt hänen on saavutettava voittoja Éricin tapaan suurissa kilpailuissa ja cup-finaaleissa. Jos hän onnistuu siinä, hän on Éricin veroinen.

Man United isännöi Brucen Newcastlea sunnuntain viimeisessä valioliigaottelussa. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.