Uutisoimme aiemmin Chronicle Liven tietojen mukaan, että Newcastle on tehnyt managerilleen Rafael Benítezille kirjallisen jatkosopimustarjouksen.

Lehden tietojen mukaan neuvottelut alkavat virallisesti, kun Newcastle varmistaa sarjapaikkansa. Joukkue on Valioliigassa 13. sijalla, ja sillä on seitsemän ottelua pelaamatta. Putoamisviivaan Magpiesilla on matkaa seitsemän pistettä.

Maaliskuusta 2016 lähtien Newcastlea luotsannut Benítez, 58, on useasti julkisuudessa avautunut siitä, että hän ei ole saanut tarpeeksi varoja hankintojen tekemiseen. Avoimesta kritiikistään huolimatta hän on pitänyt oven auki jatkolle, ja monet avainpelaajat ovat toivoneet espanjalaisvalmentajan pysyvän seurassa.

Benítezin ja Newcastlen nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Ranskalaislehti L’Equipe kertoo, että Newcastle on varautunut myös siihen, että Benítez jättää seuran. Lehden mukaan Newcastle näkee Lyonin päävalmentajan Bruno Genesion potentiaalisena Benítezin korvaajana.

Newcastle on pyytänyt useita huippupelaajia ja -valmentajia edustavan Pini Zahavin kokoamaan listan mahdollisista managerikandidaateista. L’Equipen mukaan Zahavi on suositellut Newcastlelle 52-vuotiasta ranskalaisluotsi Genesiota, joka on hänen asiakkaansa.

Genesio on Lyonin oma kasvatti ja pelasi omalla peliurallaan seuran edustusjoukkueessa kymmenen vuotta. Hänet nimitettiin Lyonin päävalmentajaksi joulukuussa 2015 ja hän on johdattanut joukkueen jokaisella kaudellaan Ranskan Ligue 1:ssä kärkinelikkoon, joka on tosin Lyonin mittakaavassa seuran vähimmäistavoite. Eurocupeissa Lyon on yltänyt Genesion aikana parhaimmillaan Mestarien liigassa neljännesvälieriin ja Eurooppa-liigassa välieriin.

Tällä hetkellä Lyon on Ranskan pääsarjassa kolmantena, eli Mestarien liigan karsintoihin oikeuttavalla sijoituksella. Ranskan liigacupissa se putosi puolivälierävaiheessa Strasbourgille, joka pelaa kuun lopussa kilpailun mestaruudesta. Ranskan cupissa Lyon kohtaa välierävaiheessa Stade Rennais’n.

Myös Genesion sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. L’Equipen mukaan sekä hän että Lyon ovat kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötään, mutta Lyonin seurapresidentti Jean-Michel Aulas haluaa saada selvyyden valmentajan jatkosta vielä maaliskuun aikana.

L’Equipe kertoo, että Genesio on kuitenkin tietoinen Newcastlen tilanteesta ja että hän siirtyi Zahavin asiakkaaksi vasta hiljattain.