Pierre-Emerick Aubameyang on kertonut, miksi hän kutsuu Arsenalin huippulupausta Bukayo Sakaa lempinimellä ”Pikku Chili”.

Saka, 18, on tehnyt läpimurtonsa Emirates Stadiumilla Arsenalin vuoristoratamaisen kauden aikana. Hän on takonut nimiinsä neljä maalia ja 11 maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon. Hän allekirjoitti hiljattain myös uuden pitkäaikaisen jatkosopimuksen lontoolaisseuran kanssa.

Saka on lukinnut paikkansa Mikel Artetan suunnitelmissa ja ansainnut samaan aikaan uniikin lempinimen itselleen. Aubameyangin mukaan se kuvaa nuorta, 178-senttistä englantilaislaituria täydellisesti.

– Kutsun häntä tällä nimellä, ”Little Chilli”, mutta ranskaksi, joten se on oikeastaan ”Petit Piment”. Se johtuu siitä, että hän on niin kuin pieni chili, täynnä energiaa ja voimaa, mutta kooltaan melko pieni. Joten se on hauska lempinimi, Aubameyang kertoi Sky Sportsille.

Bukayo Saka on murtautunut kauden aikana Arsenalin avauskokoonpanoon. Kuva: Getty Images

Sakan huvittavasta lempinimestä huolimatta Aubameyang on hyvin tosissaan siitä, miten hyvä pelaaja Arsenal-lupauksesta voi vuosien saatossa kuoriutua.

– Hän on yksi parhaista, varmasti. Se mistä pidän hänessä, on se miten hän aina kuuntelee ohjeita meiltä kokeneemmilta pelaajilta, Aubameyang jatkoi.

– Minä todella pidän siitä ja hän on myös todella nöyrä. Hän haluaa oppia koko ajan uutta ja kehittää omaa peliään, joten hän on ehdottomasti yksi parhaista.

[readmore from=Arsenal]

– Totta kai, hän on vasta 18-vuotias, joten hänellä on paljon aikaa. Mutta olen sanonut hänelle, että tärkein asia on nauttia hetkestä. Tällaisessa seurassa pelaaminen tässä iässä on hyvin erityistä. Hänen on vain jatkettava samaa rataa, ja olen varma että hän menee vielä pitkälle.

Arsenal taistelee tänään Pohjois-Lontoon herruudesta, kun se kohtaa Tottenhamin vieraissa. Osapuolten viime kohtaaminen päättyi 2-2-tasapeliin, kun joukkueiden valmentajina toimivat vielä Unai Emery ja Mauricio Pochettino.