Burnley pelaa ensimmäisiä euro-otteluitaan sitten kauden 1966-67.

Joukkue selvitti Eurooppa-liigan karsinnoissa tieltään Aberdeenin – joskin kyseessä oli ns. pyrrhoksen voitto: ykkösmaalivahti Nick Pope loukkaantui pidemmäksi aikaa. Vierasottelussa tämän illan vastustajaa, turkkilaista Basaksehiriä vastaan tolppien välissä seisoi jo kesähankinta Joe Hart. Kokenut veskari piti nollan, mutta eipä myöskään Clarets onnistunut maalinteossa.

Turf Moorilla kotikannatuksesta ei tänään varmasti ole pulaa, mutta vieraspääty pysyy tyhjänä. BBC kertoo nimittäin, että Basaksehir on tehnyt päätöksen olla myymättä omilleen lippuja lainkaan. Soluttautuminen isäntien katsomonosiin ei myöskään ole turhan helppoa; jokaiselta lipunostajalta vaaditaan Burnleyn jäsennumeron lisäksi historiaa aiemmista lippuostoksista joukkueen matseihin.

Sosiaalisessa mediassa on annettu ainakin yksi selitys vierasjoukkueen lippupolitiikalle – kannattajia ei sen mukaan yksinkertaisesti ole.

M.Y Demir

@Mydemir11

BBC Sport

@BBCSport
Istanbul Basaksehir have decided not to sell tickets to any of their supporters.

It's a big night for Burnley in the Europa League.

👉 bbc.in/2MLmYIj
To their fans? They dont have fans maximum 500 People are watching their matches even at home.they are more a financial and political project than a football team. But indeed they have a successful team and play quite well. Wont be easy for Burnley. Basaksehir Will prevail I gues

Jos vierailta puuttuvatkin kannattajat, niin rutkasti valioliigakokemusta löytyy joukkueen hyökkäyksestä. Ensimmäisestä osaottelusta poissa ollut Emmanuel Adebayor avannee Basaksehirin kärjessä.

Burnley-Basaksehir alkaa kello 21.45 Suomen aikaa.