Valioliigalauantain myöhäisottelu tapahtumia täynnä – Burnleyn huippuvire sai jatkoa Brightonista

© Kuva: Getty Images
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Valioliigalauantain ainoassa iltaottelussa Burnley voitti Brightonin 3-1-lukemin. Kovassa vesisateessa pelattu kamppailu piti sisällään maalien lisäksi tolppalaukauksia, huikeita torjuntoja ja kyseenalaisia tuomaripäätöksiä.

Brighton aloitti ottelun vahvasti ja oli lähellä edetä ottelussa johtoon jo kolmen minuutin jälkeen, kun Pascal Gross venytti Tom Heatonin fantastiseen torjuntaan Burnleyn maalilla.

Burnley sen sijaan vastasi kotijoukkueen lupaavaan alkuun vahvasti, mutta epäonnistui avaamaan maalitilinsä hyvin epäonnekkaalla tavalla.

Kun pelikellossa oli 17 minuuttia täynnä, Dwight McNeilin matala keskitys oli ohjautua Shane Duffyn kautta maaliin, mutta pallo kimposi ylärimasta takaisin maalin edustalle. Ashley Barnes sai päänsä ensimmäisenä irtopalloon, mutta tyhjän maalin häämöttäessä hänen yrityksensä oli heikko, ja pallo osui jälleen kerran ylärimaan.

24 minuutin jälkeen oli Solly Marchin vuoro testata Heatonia Burnleyn maalilla, mutta englantilaisveskari piti pallon jälleen ulkona maalista upealla oikean käden torjunnalla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli taas Burnleyn vuoro hyökätä, ja tällä kertaa vierasjoukkue hyödynsikin nopeasti luodun tilanteensa.

Ashley Barnes lähetti korkean pystysyötön kohti Chris Woodia, joka pääsi Lewis Dunkista ohitse puolustajan liukastuttua maahan. Wood ei epäonnistunut läpiajostaan, pommittaen pallon varmasti maalin perukoille.

Burnley johti täten ottelua 1-0, kun peliä oli takan 27 minuuttia.

Brighton oli tulla kamppailussa tasoihin juuri ennen puoliaikaa kahden erinomaisen tilanteen myötä. Ensin Heatonin sormenpäät osoittautuivat Burnleyn pelastajaksi (jälleen kerran), ja hetkeä myöhemmin Duffyn pusku kulmapotkusta ohjautui epäonnekkaasti tolppaan.

Burnley jatkoi maalintekotehojaan pelin toisella puoliajalla. Wood teki tunnin kohdalla ottelun toisen maalinsa, kun McNeil pelasi uusiseelantilaiskärjen vapaaksi rangaistusalueen vasemmalla reunalla. Wood viimeisteli pallon nätisti maalin oikeaan alakulmaan.

Brightonilta vietiin hetkeä myöhemmin selvä pilkku, kun pallo osui Jeff Hendrickiä käteen The Claretsin rangaistusalueen sisällä. Brighton ryöstettiin tilanteessa täysin, kun vain minuuttia myöhemmin Burnley vei lukemat kentän toisessa päässä jo 3-0:aan.

Brighton-veskari Matthew Ryan tuli maaliltansa reilusti vastaan, kaaten läpiajoon päässeen Barnesin rangaistuspotkun arvoisesti. Wood ei saanut tilaisuutta hattutemppuun, vaan Barnes astui itse pallon taakse. Entinen Burnley-hyökkääjä ampuikin pelivälineen nätisti maalin vasempaan alakulmaan.

Brighton näytti olevan jo täysin lyöty, mutta kotijoukkue vastasi Burnleyn kolmanteen osumaan nopeasti. Anthony Knockaertin vapaapotku kentän laidalta leijaili aina vierasjoukkueen alueelle saakka, mistä Duffyn pusku ohitti vihdoin ja viimein Heatonin.

Ottelu oli 3-1 Burnleyn hyväksi, kun peliä oli vajaa vartti jäljellä. Brightonin muutamasta tilanteesta huolimatta nämä jäivät myös kamppailun loppulukemiksi.

Burnley nousee voittonsa myötä pois putoamisviivan alapuolelta – samoihin pisteisiin kuin 14. sijalla oleva Brighton. Burnley on nyt Valioliigassa seitsemän ottelun mittaisessa tappiottomassa putkessa.

Valioliiga lauantaina 9.2.2019

14:30

Fulham-Manchester United 0-3 (0-2)
0-1 P. Pogba (14′)
0-2 A. Martial (23′)
0-3 P. Pogba (rp. 65′)

17:00

Crystal Palace-West Ham 1-1 (0-1)
0-1 M. Noble (rp. 27′)
1-1 W. Zaha (76′)

Huddersfield-Arsenal 1-2 (0-2)
0-1 A. Iwobi (16′)
0-2 A. Lacazette (44′)
1-2 S. Kolasinac (om. 90’+2)

Liverpool-Bournemouth 3-0 (2-0)
1-0 S. Mané (24′)
2-0 G. Wijnaldum (34′)
3-0 M. Salah (48′)

Southampton-Cardiff City 1-2 (0-0)
1-0 S. Bamba (69′)
1-1 J. Stephens (90’+1)
1-2 K. Zohore (90’+5)

Watford-Everton 1-0 (0-0)
1-0 A. Gray (65′)

19:30

Brighton-Burnley 3-1 (0-1)
0-1 C. Wood (26′)
0-2 C. Wood (62′)
0-3 A. Barnes (rp. 74′)
1-3 S. Duffy (76′)

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus