Viime valioliigakausi oli Burnleylta erinomainen. Clarets ylsi sarjassa seitsemänneksi ”kuuden suuren” perään ja pääsi sen myötä mukaan Eurooppa-liigan karsintoihin.

Eurokinkereihin pääsyn merkityksestä kertoo sekin, että viimeisestä visiitistä eurokentille oli ehtinyt vierähtää jo peräti 51 vuotta.

Tuskin kukaan odotti tällä kaudella Burnleylta seitsemännen sijan uusimista tai tuon sijoituksen parantamista. Eurooppa-liigan lohkovaihepaikan myötä otteluruuhka kasvoi alkukaudella yhä kovemmaksi.

Tällä hetkellä Burnleyn sijoitus Valioliigassa on 15:s, kun jäljellä on kaksi kierrosta. Joukkueella on mahdollisuus sijoittua kauden päätteeksi sijoille 11-17 riippuen siitä, miten loppukaudella pelataan.

Vaikka nykyinen sijoitus on huomattavasti viime kautta heikompi, Viasatin selostaja Ville Kuusinen ei ole lainkaan pettynyt Burnleyn kauteen.

– Alkukaudella Eurooppa-liiga verotti selvästi ja alkukaudesta Sean Dysche myös vähän kamppaili kokoonpanon suhteen. Se, että noin pieni seura jatkaa Valioliigassa, on seuralle huikea suoritus, Kuusinen kehuu Valioliiga.comille.

Valioliigakauden toiseksi viimeisen ottelunsa Burnley pelaa perjantaina vieraissa kuusi sijaa ja 10 pistettä sitä edellä olevaa Evertonia vastaan.

– Everton mitataan mielestäni vasta ensi kaudella ja silloin Marco Silvan on tehtävä tulosta. Heillä on myös kestänyt löytää optimaalinen kokoonpano.

– Parhaimmillaan Gylfi Sigurdsson, Dominic Calvert-Lewin, Bernard ja Richarlison antavat lupauksia hyvästä ensi kaudesta. Evertonilla on paljon asioita mitä kehitetään, ja peli on niistä yksi. Tulevaisuudessa tulee myös uusi stadion ynnä muuta, Kuusinen kertoo.

Everton on jo nyt kerännyt pisteen enemmän kuin yhteensä koko viime kaudella. Viime vuonna joukkue sijoittui kahdeksanneksi viiden pisteen päähän Burnleysta.

Everton-Burnley näkyy perjantaina 3.5. kello 21.50 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.