Valioliigan lilliputteihin kuuluva Burnley taisteli itsensä kaksi vuotta sitten sarjan seitsemänneksi, ja selviytyi ensi kertaa historiassaan europeleihin. Niitä tuntui kuitenkin seuranneen pienimuotoinen menestyskrapula; seuraavalla kaudella Clarets taisteli pitkään sarjapaikastaan, päätyen lopulta tilalle 15.

Manageri Sean Dyche tunnistaa rajallisilla kapasiteeteilla operoivan seuran tilanteen, mutta haluaa silti takaisin eurooppaan. Pyrkimystä avitti sunnuntain tasapeli samoista sijoista liigassa taistelevan Sheffield Unitedin kanssa.

– Totta kai se (Euroopassa pelaaminen) vaikuttaa ryhmään, mutta toisaalta sitä haluaa aina sijoittua niin korkealle kuin mahdollista. Europeleihin selviäminen on joukkueelle kunniamerkki, varsinkin jos on meidän, Sheffield Unitedin, tai jopa Wolvesin kaltainen seura. Sen kunniamerkin haluaa aina, ja nyt kun olemme sen kerran saavuttaneet, haluamme toistaa tempun.

Burnleyn pelaajatilanne on jo tovin ollut vaikea. Chris Wood palasi tositoimiin Bladesia vastaan, mutta toisaalta ryhmä menetti sekä Ben Meen, että Jack Corkin, mahdollisesti loppukaudeksi. Joukkue on Valioliigan taulukossa tällä hetkellä yhdeksäntenä, kolmen pisteen päässä seitsemännestä tilasta. Keskiviikkona se kohtaa West Hamin vieraissa.

Lähde: The Independent