Cardiffin säilymishaaveet kokivat lauantaina rajun kolauksen. Jo putoamisensa Mestaruussarjaan aiemmin varmistanut Fulham nollasi Lontoossa walesilaisvieraansa niukalla 1-0-erolla.

Peliä varjosti Fulham-puolustaja Dennis Odoi vaarallinen loukkaantuminen. Belgialainen sai joukkuetoveri Maxime Le Marchandin jalasta vahinko-osuman päähänsä ja pelaaja kiidätettiin paareilla pois kentältä (lue uutinen).

Ottelun voittomaalin täräytti viimeisellä vartilla Ryan Babel. Laiturin täydellinen kaukolaukaus jysähti Christien esityöstä vasempaan ylänurkkaan.

Kolme minuuttia maalin jälkeen Cardiffilla oli loistotilaisuus tasoittaa. Danny Ward puski kulmasta, mutta Sergio Rico venyi isoon torjuntaan.

Lisäajalla myös Junior Hoilett sai tilaisuuden. Bobby Reid tarjoili syötön taakseen ja Cardiff-laituri täräytti vetonsa ylärimaan.

Lisäajalla Rico otti Fulhamin maalilla vielä kaksi huipputorjuntaa. Espanjalainen pysäytti lähietäisyydeltä peräkkäisissä tilanteissa sekä Sean Morrisonin että Wardin puskuyrityksen.

Tappion myötä Cardiff on edelleen kolme pistettä Brightonia perässä. Joukkue kohtaa kahdessa viimeisessä ottelussaan Crystal Palacen ja Manchester Unitedin

Valioliiga lauantaina kello 17:00

Crystal Palace-Everton (0-0)

Fulham-Cardiff 1-0 (0-0)
79′ Ryan Babel

Southampton-Bournemouth 3-3 (1-1)
12′ Shane Long 1-0
20′ Dan Gosling 1-1
32′ Callum Wilson 1-2
55′ James Ward-Prowse 2-2
67′ Matt Targett 3-2
86′ Callum Wilson 3-3

Watford-Wolves 1-2 (0-1)
41′ Raúl Jimenez 0-1
49′ Andre Gray 1-1
77′ Diogo Jota 1-2