Lauantain ensimmäinen Valioliiga-ottelu on saatu päätökseen. Cardiff voitti Brightonin kotonaan lukemin 2-1.

Vierailijat siirtyivät varhain johtoon. Solly Marchin vapaapotku leijaili takatolpalle Lewis Dunkille, joka puski Brightonin kuudennella minuutilla johtoon.

Cardiff sai palkinnon hienosti rakennetusta hyökkäyksestä 28. minuutilla. Usean pelaajan pallorallin päätteeksi peliväline saatiin pienellä tuurillakin maalin edustalle Callum Patersonille, joka toi isännät tasoihin.

Hetkeä myöhemmin Brightonin Dale Stephensillä oli synkkä hetki. Hän kamppaili pallosta Greg Cunninghamin kanssa, mutta tuli tilanteeseen reippaasti myöhässä ja liukui Cardiff-puolustajaa rumasti jaloille. Tuomari palkitsi Stephensin teon suoralla punaisella kortilla.

Brightonin tehtäväksi jäi pitkälti sinnitellä vajaalla loppuvihellykseen saakka, ja sen maali vaikuttikin pitkään noidutulta. Cardiff iski voittomaalin vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Pallo kävi kertaalleen tolpassa ja heti perään ylirimassa, mutta lopulta Sol Bamba tykitti kuulan lähietäisyydeltä voimalla verkkoon.

Cardiff nousi voitolla kolmen joukkueen ohi sijalle 16. Brighton jatkaa keskikastissa sijalla 12. Kierroksen muut ottelut pelataan viikonlopun aikana.