Maaotteluissa varsinkin Suomea vastaan tehokkaasti esiintynyt Cenk Tosun siirtyi tammikuussa Besiktasista Evertoniin. Saksassa syntyneen 26-vuotiaan arvoa Toffeesille arvuuteltiin, mutta viime peleissä mies on osoittautunut kovaksi vahvistukseksi joukkueelleen.

Stoken synkkyyttä eilen 2-1-voitolla syventäneen Evertonin molemmat maalit teki nimenomaan Tosun – ensin lähietäisyydeltä 69. minuutilla, kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa toisen tammikuussa Goodison Parkille siirtyneen, Theo Walcottin keskityksestä.

Ensimmäinen maali Evertonin paidassa syntyi Burnleyn verkkoon, ja nyt osumia on viimeisessä kolmessa ottelussa kasassa neljä. Tosun kertoo vireen olevan tulosta työstä, jota hän on tehnyt Everton-legendaksi nimittämänsä Duncan Fergusonin kanssa. Kauden 2005-2006 jälkeen uransa päättänyt skotti iski seuralle aikanaan 72 osumaa.

– Olen työstänyt peliäni joukkueharjoitusten jälkeen Duncanin kanssa. Seuralegenda on auttanut minua todella paljon – olemme treenanneet sekä fysiikkaa että laukauksia.

Myös Tosun ottaa puheeksi talvitauon, jota Valioliigassa ei pidetä.

– Tulin kesken kauden sarjaan taukoa ei ole, kuten Turkissa. En siis ollut fyysisesti täydessä vedossa saapuessani, mutta nyt terä alkaa taas löytyä.

Lähde: Everton