Chelsea-kapteeni César Azpilicueta on sitä mieltä, että heiltä mahdollisesti ryöstettiin rangaistuspotku 0-0-tasapeliin päättyneessä ottelussa Manchester Unitedia vastaan. Unitedin Harry Maguire repi ronskilla painiotteella Azpilicuetaa, minkä takia tällä ei ollut mitään mahdollisuutta edes yrittää päästä käsiksi palloon.

Azpilicuetan mielestä VAR:n olisi pitänyt edes kelata tilanne uudestaan. Hän ymmärtää, että erotuomari Martin Atkinsonin oli hankala nähdä tilannetta reaaliajassa, mutta videolta tilanne olisi ollut helppo tarkistaa.

– Tuomari voi tehdä päätöksen, ja videotuomari auttaa häntä. Se oli fifty-fifty-tilanne, joten miksei sen tarkastamiseen olisi voinut käyttää 20 sekuntia? Azpilicueta sanoo ottelunjälkeisessä haastattelussa.

– VAR:ia voisi kehittää paljon. Sitä sattuu, se on jalkapalloa. En tarkoita, että joka kerta, kun kentällä otetaan kontaktia, siitä pitäisi viheltää pilkku.

Myös ex-United-puolustaja Patrice Evra piti tilannetta selvästi rangaistuspotkun arvoisena. Hän vertaa Sky Sportsille Maguiren otteita painimaailmaan.

– Tykkäsin katsella paljon painia, ja hän (Maguire) muistutti Hulk Hogania. Se oli selvä rankkari. VAR:sta riittäisi paljon puhuttavaa.