Arsenalin keskikenttäpelaaja Charlie Patino on nousemassa isoksi puheenaiheeksi seuran kannattajien keskuudessa.

Patino, 17, on harjoitellut jo jonkin aikaa Tykkimiesten edustusjoukkueessa, mutta hän ei ole vielä debytoinut ykkösmiehistössä. Hänen nimensä on kuitenkin tullut tutuksi useille Arsenalin kannattajille sosiaalisessa mediassa jaettujen klippien myötä.

Toissa viikolla Arsenalin akatemian Twitter-tili jakoi videon Valioliigan reservisarjan ottelusta, jossa Arsenal voitti Manchester Unitedin 3-1.

Unitedilla oli kokoonpanossaan kaksi edustusjoukkueensa pelaajaa, Englannin maajoukkueen maalivahti Dean Henderson ja 200 pääsarjaottelun toppari Phil Jones. Kumpikin jäi kuitenkin vain katsojaksi, kun Patino viimeisteli Tykkimiesten kolmannen osuman upealla yksilösuorituksella. Patino taklasi pallon itselleen, pujotteli Jonesin ja muiden puolustajien ohi ja chippasi lopuksi pallon yli Hendersonin. Klippiä on katsottu kirjoitushetkellä jo 1,3 miljoonaa kertaa.

Arsenalin entinen kykyjenetsijä Brian Stapleton kertoi Daily Mailille, että hän käski Tykkimiehiä toimimaan nopeasti, kun hän näki Patinon pelaamassa ensimmäistä kertaa. Patino oli tuolloin 11-vuotoias, mutta pelasi kaksi vuotta vanhempien kanssa.

– Hän on paras löytämäni poika.

– Sanoin Sean O’Connorille, joka oli silloin osastoni johtaja Arsenalissa, etten menisi katsomaan häntä (Patinoa) enää uudestaan. Olin jo nähnyt tarpeeksi.

– Kukaan muu ei tiennyt Charliesta vielä silloin ja minä sanoin, että ”jos emme toimi nyt, niin muut seurat saavat tietää hänestä”.

Patino on noussut puheenaiheeksi myös maajoukkuepiireissä. Hän on edustanut Englantia nuorten maajoukkueissa, mutta hänellä on myös Espanjan kansalaisuus isänsä kautta. Cadena SER kertoo, että Espanjan jalkapalloliitto on jo kuukausien ajan taivutellut Patinoa valitsemaan La Rojan paidan.